BALANÇ DE TEMPORADA
Esports 27/06/2012

Rosell tanca "una de les millors temporades de la història"

Rosell posa molt bona nota a la seva segona temporada al capdavant del club, en què s'han aixecat 17 títols. El president del Barça anuncia que l'any es tancarà amb un benefici de 40 milions d'euros.

Nuria García
3 min
SATISFET El president del Barça, Sandro Rosell, va fer un balanç positiu de la seva segona temporada al capdavant del club blaugrana.

BARCELONA.El president del Barça, Sandro Rosell, va definir la seva segona temporada al capdavant del club com a "excel·lent, apassionant i des de dilluns una temporada de rècords gràcies a la lliga de l'equip de futbol sala". Rosell es va mostrar molt orgullós dels èxits esportius que ha assolit el club aquest curs, amb 17 títols aconseguits per les seccions professionals, un rècord en la història del Barça, i va posar l'accent en l'èxit de les seccions: "Per primer cop les quatre seccions del Palau han guanyat la lliga".

Pel que fa al primer equip de futbol, Rosell va tornar a donar la benvinguda al nou entrenador, Tito Vilanova, tot just després de donar les gràcies a Guardiola. "Gràcies, Pep. Gràcies pels títols guanyats i per la manera de guanyar, amb valors. Ha sigut extraordinari viure amb tu aquests quatre anys", va dir Rosell, abans de referir-se a Vilanova: "La il·lusió que desprenien els ulls del Tito el dia que li vam oferir el càrrec és la que ha transmès als jugadors. Tots els jugadors i la majoria dels aficionats donem suport al Tito".

De les pèrdues als beneficis

Sobre l'àrea econòmica, Sandro Rosell va avançar que el Barça tancarà aquesta temporada amb uns beneficis d'uns 40 milions d'euros. "Presentem uns beneficis d'uns 40 milions d'euros o una mica més. Un rècord històric. Aquesta és una notícia fantàstica, ja que teníem un deute de 500 milions d'euros bruts quan vam arribar al club. Amb aquestes dades haurem rebaixat el deute net dels 420 milions de quan vam arribar als 340", va dir Rosell. El president blaugrana va comentar que els beneficis es reinvertiran "per eixugar deutes", i va justificar la seva decisió: "Cal portar-se bé amb els bancs. En aquesta situació econòmica cal rebaixar deute com sigui".

La temporada anterior el club havia tancat l'exercici amb 9,3 milions d'euros de pèrdues, una xifra que va ser valorada com a positiva, ja que la directiva havia previst inicialment 21,4 milions de pèrdues, en part per operacions com les baixes de jugadors com Ibrahimovic, Txigrinski i Martin Cáceres. Aquestes operacions van generar unes pèrdues de 44,2 milions d'euros que van impedir que es tanqués l'exercici amb beneficis.

Ahir a la nit Sandro Rosell va ser entrevistat per Josep Cuní a 8TV, on va afegir nous detalls sobre l'exercici econòmic, reconeixent que en el benefici també hi influeix que el Barça no hagi guanyat títols importants. "A la xifra final de beneficis cal restar-hi 12 milions previstos per a primes de títols no guanyats i així quedarà la xifra real de beneficis". "El Barça no deu res a Hisenda, el nostre deute és amb els bancs", va recordar Rosell, que va admetre que el futbol estatal "està tocat econòmicament". El president també va criticar el model de sistema televisiu actual, que obliga a oferir futbol en obert, i va apuntar que una millora de l'economia dels clubs passaria per canviar el sistema: "És una mesura que depèn del govern, però retirar-la seria el més just".

Reformes a l'estadi i al Palau

Sobre l'àrea de patrimoni, Rosell va dir que la intenció del club és remodelar o fer nou el Camp Nou i el Palau Blaugrana. Tot i això, va admetre que ara mateix el club no pot fer front a aquestes obres. "No és un bon moment per anar a demanar diners als bancs, però si trobem finançament, sense que això afecti el dia a dia del club, farem les obres". Rosell, que també va avançar que es faran petites millores al Camp Nou i al Palau Blaugrana, va definir la temporada que ahir clausurava com una "de les millors de la història del club" pels títols i els èxits econòmics.

stats