BALANÇ DE TEMPORADA
Esports 27/06/2012

El Sandro més crític amb el Madrid

Toni Padilla
3 min
EQUIP DE CONFIANÇA 
 Toni Freixa, Susana Monje Jordi Cardoner i Sandro Rosell abans de la roda de premsa  del president del Barça.

40 MILIONS PER FITXAR AL MERCAT D'ESTIU

El president del Barça va confirmar que el Barça té uns 40 milions per fitxar aquest estiu. "La mitjana de la inversió que nosaltres tenim cada temporada és de 40 milions d'euros, però no cal gastar-nos-ho tot o fins i tot podem gastar-nos més", va dir. Pel que fa als fitxatges, Rosell va explicar que no li agrada que les negociacions per Jordi Alba siguin "públiques" i, en preguntar-li pel preu que el Barça està disposat a pagar pel lateral, va dir: "Cal pagar per Jordi Alba el que marqui la negociació. L'acord a què s'arribi serà el preu del jugador". Rosell no va voler parlar del suposat interès del Barça per aconseguir Javi Martínez i, sobre els rumors que apuntaven que el Barça estaria interessat en el davanter Didier Drogba, va apuntar: "Si Drogba és a Barcelona deu ser per vacances, jo no en sé res".

EL PREU DE L'ABONAMENT TAMPOC S'APUJA AQUEST ANY

El màxim dirigent blaugrana va confirmar que per tercer any consecutiu no s'apujarà el preu dels abonaments. "Deuen ser els més econòmics del mercat europeu. Potser s'haurà de revisar algun dia, però amb la situació econòmica que tots estem patint ara, el millor és mantenir els preus una temporada més". Rosell va recordar que el club ha donat vida a la llista d'espera per fer-se abonats, i va dir que els primers 200 noms de la llista ja tenen abonament. "Per primer cop en vuit anys la llista d'espera funciona". A més, va comunicar que es farà un nou cens de socis, ja que l'últim data del 2004. Després de defensar el projecte del Camp Nou sense fum i tot reconèixer que ha rebut queixes, Rosell va referir-se a la Grada d'Animació. "Serà una realitat quan tinguem la certesa absoluta que hi haurà tolerància zero amb la violència", va dir el president, que va comentar que la grada estarà formada "només per socis, sense espai per a violents" i que estan treballant conjuntament amb els Mossos d'Esquadra.

ES TORNARIA A PRESENTAR PER SER PRESIDENT

Sandro Rosell va parlar sobre el seu futur com a president del club, i va reconèixer per primer cop que s'hi tornaria a presentar: "Si tot va bé i veiem que ho estem fem bé, que tinc forces, em tornaré a presentar a les eleccions quan acabi aquest mandat". Les pròximes eleccions a la presidència del club haurien de ser el 2016. A Rosell també li van preguntar què pensaria si algun dia Pep Guardiola vol ser el president del club, i ell ho va deixar clar: "Jo el votaria. Seria molt bonic, ja que significaria que el Pep tanca el cercle. De jugador, de recollidor de pilotes, a tècnic. De tècnic que ens ho ha donat tot a president. Seria bonic". En canvi, quan li van preguntar si li agradaria veure altre cop Guardiola a la banqueta del club, Rosell va declarar: "Ara toca el Tito. El tenim a ell i confiem plenament en la feina que farà".

CRÍTIC AMB LA RFEF I EL COMITÈ DE COMPETICIÓ

Rosell ha decidit que el discurs amb els estaments de Madrid serà més dur. Sobre el possible perdó a Mourinho per haver posat el dit a l'ull de Vilanova, va dir: "No estem gens d'acord amb el fet que quedi sense càstig una agressió al nostre tècnic. No permetrem que quedi sense càstig". A més, Rosell va ser dur amb "la figura del jutge únic del Comitè de Competició": "No pot ser que un sol senyor dicti sentències. Com va passar amb la trepitjada de Pepe a Messi, va ser un escàndol". Rosell també va dir que el club es queixarà a la LFP pel pròxim calendari de Primera, que no permet als internacionals descansar després d'un amistós a Puerto Rico.

TENSA LA CORDA AMB EL REIAL MADRID

En recordar el triomf de l'equip de bàsquet, Sandro Rosell va tensar una mica la corda i va criticar el Reial Madrid, que no es va quedar a veure el lliurament del trofeu de la Lliga Endesa: "Nosaltres ens seguirem quedant a la pista per retre homenatge a qui guanya. Que serveixi de model a d'altres". El president del Barça va qualificar d'"institucional" la seva relació amb Florentino Pérez, el seu homòleg a l'etern rival. Sobre la relació amb el club blanc, Sandro Rosell va deixar clar: "Totes les decisions sobre el Madrid es van prendre després de parlar amb la part esportiva amb l'objectiu d'ajudar l'equip. En el futur farem el mateix, no hi haurà canvis".

EL PRESIDENT DIU QUE VOL EVITAR LES CONFRONTACIONS AMB JOAN LAPORTA

Preguntat sobre l'entorn, Rosell va comentar: "Cal conviure amb gent que no vol que les coses li vagin bé al club. Gent que voldria ser al nostre lloc". De fet, Rosell, fent referència a l'expresident del club, Joan Laporta, va dir: "Dues persones no es discuteixen si un no vol, i jo no vull. Crec que això és dolent per al club i que per defensar l'entitat no és bo que hi hagi aquestes discussions". Rosell, però, va deixar clar que mai ha pres decisions "per pànic", com ha insinuat Laporta .

stats