RUGBI
Esports 28/11/2011

La Santboiana cau contra La Vila i perd la imbatibilitat a casa (28-33)

M. Molina

La UE Santboiana no va poder mantenir la imbatibilitat al seu estadi i va caure contra La Vila, l'actual campió de la Divisió d'Honor de rugbi. Després de set victòries consecutives, el conjunt català va cedir contra un equip sòlid que va saber jugar amb intel·ligència els 80 minuts de partit.

Els homes de Lewis Williams mai no es van acabar de trobar còmodes sobre el terreny de joc del Baldiri Aleu. El dia, gris, es va encomanar als jugadors, amb alguns errors de concentració i petites imprecisions en les passades, mentre els de la Vila Joiosa aguantaven amb valentia i esperaven qualsevol desajust per fer mal.

Els visitants van aconseguir marxar al descans amb avantatge gràcies a dos assajos, un dels quals servint una touche amb rapidesa i arribant a la línia de marca davant la sorpresa de la defensa local. Tot i així, els catalans podien escurçar distàncies fins al 14-17. Però el segon temps mantenia la mateixa tònica i una recuperació de La Vila sobre la línia de 22 permetia que els visitants es distanciessin novament.

Veient-se sota el marcador, la Santboiana va prémer l'accelerador i gràcies a l'efectivitat de Thompson en els xuts a pals i a un moul molt sòlid, podien capgirar el marcador fins al 28-27. Però els de Lewis Williams van acabar pagant l'esforç i van veure com, amb dos cops de càstig, els visitants posaven el 28-33 definitiu.

Tot i la derrota, els catalans sumen una bonificació defensiva i es mantenen líders en solitari, dos punts per sobre el Quesos Entrepinares de Valladolid.