HOQUEI HERBA
Esports 05/04/2012

L'Atlètic de Terrassa i el Reial Club de Polo busquen una plaça a la 'final four' de l'Euro Hockey League

Dos ex-campions d'aquesta competició, el Bloemendaal holandès i l'Uhlenhorster alemany, rivals dels catalans als vuitens de final de demà

Oriol Malgosa
2 min
Santi Freixa, a la dreta, jugarà la seva primera EHL amb l'Atlètic.

RotterdamEl millor hoquei del continent es dóna cita aquest cap de setmana a Rotterdam per decidir els semifinalistes de la cinquena edició de l'Euro Hockey League. Entre els setze aspirants, dos equips catalans: Atlètic de Terrassa i Reial Club de Polo, que hauran de superar els dos millor conjunts de la curta història d'aquesta competició si volen ser als quarts de final de diumenge.

El conjunt barceloní s'enfrontarà demà a les 12 del migdia al dos vegades campió de l'Euro Hockey League, l'Uhlenhorster d'Hamburg. Els teutons han estat presents en tres de les quatre finals de l'EHL, però enguany no estan fent una bona temporada. Gairebé fora dels play-offs a la seva lliga, on són setens, les seves esperances de salvar la temporada passen indiscutiblement per Europa. Per contra, el Polo arriba en un bon moment a la cita europea. Segon classificat a la lliga espanyola i recent proclamat campió de Catalunya, el conjunt d'Eduardo Fábregas té la confiança necessària per venjar-se de les semifinals del 2010, on l'equip alemany el va derrotar als shoot-outs.

L'Atlètic de Terrassa entrarà en acció demà a les 5 de la tarda contra el Bloemendaal. L'equip entrenat per Roger Pallarols vol acabar enguany amb la maledicció de l'Euro Hockey League. I és que tot i haver guanyat set de les últimes vuit lligues i haver participat en totes les edicions de la nova competició europea, els grocs no han disputat encara una 'final four'. El seu rival a quarts, el millor equip holandès de la dècada, no sembla un oponent propici perquè els terrassencs aconsegueixin el seu objectiu. Ara bé, igual que l'Uhlenhorster, l'equip del llegendari Teun de Nooijer no està en el seu millor moment de forma. Els taronges són cinquens a la lliga i aquest estiu van patir baixes tan sensibles com la de Jamie Dwyer. L'Atlètic, en canvi, és el líder espanyol i ha guanyat amb solvència els seus darrers enfrontaments.

En cas de superar el Bloemendaal, els grocs jugaran diumenge contra el guanyador del Dinamo Kazan-Amsterdam. Mentre que el vencedor del Polo-Uhlenhorster es veurà les cares amb el Club de Campo o el Beeston. Podeu veure tots els partits en directe a la web oficial del torneig: www.ehlhockey.tv.

stats