Esports 01/09/2012

Schumacher corre el Gran Premi que fa 300 a la seva 'sala d'estar'

Nuria García
2 min
Michael Schumacher ahir després dels entrenaments lliures del Gran Premi de Bèlgica.

El circuit de Spa-Francorchamps ha estat l'escenari d'alguns dels moments més importants de la carrera de Michael Schumacher. El Kaiser va debutar l'any 91 amb un Jordan al traçat belga. Hi va guanyar un any més tard la seva primera cursa ja amb un Benetton i també la cursa que li permetia aixecar el seu setè títol mundial l'any 2004 -quan faltaven encara quatre proves-. I l'any passat va celebrar allà els 20 anys de la seva estrena a la Fórmula 1.

Paradoxes de la vida, Schumacher celebrarà el seu Gran Premi número 300 precisament al traçat belga diumenge. "Spa és com la sala d'estar de casa meva. Per a mi, és la carrera número 1 del Mundial. És increïble veure com aquí he viscut moments molt especials i moltes carreres boniques", assegura l'alemany. De fet, el Kaiser és el pilot que més cops ha guanyat a Spa-Francorchamps en tota la història: sis. És per aquesta raó i per d'altres que la ciutat belga de Spa ha decidit nomenar-lo ciutadà d'honor.

Schumacher, que fa tres temporades que va decidir tornar a la competició després d'haver-se retirat, té ara un repte pendent: ampliar el seu rècord de triomfs -91- i sumar la primera victòria des que va pujar al Mercedes. "Mai m'he penedit d'haver tornat. Des de fora pot semblar que no hi ha hagut moments especials, però sí que molts ho han estat per a mi", recorda Schumacher. I afegeix, exigent: "El fet que aquest sigui el meu Gran Premi número 300 fa inevitable una celebració. I m'agradaria fer-ho de la millor manera possible. L'any passat les coses van anar molt bé aquí i espero que aquest any vagin millor". I és que, des que va tornar, el millor resultat de l'alemany és la tercera posició que va aconseguir a València.

Per als més puristes de les estadístiques, la de diumenge és la cursa número 299 de Schumacher, ja que al Gran Premi de França de l'any 1996 l'alemany va trencar el motor en la volta de reconeixement després d'haver fet la pole position i, per tant, no va poder ser a la sortida d'aquella cursa.

Michael Schumacher es l'home dels rècords de la Fórmula 1. Amb 43 anys, és qui més títols ha guanyat (7), qui més victòries ha sumat (91), qui més cops ha pujat al podi (155), qui més pole positions ha marcat (68), qui més voltes ràpides ha donat (77) i qui més hat tricks - pole , volta ràpida i victòria- ha aconseguit (22). Tot i això, el número de participacions en una cursa encara se li resisteix. Un dels seus companys a Ferrari, el brasiler Rubens Barrichello, és qui ostenta aquest rècord, ja que Rubinho va córrer 326 curses.

Schumacher doncs, podria arribar a aquesta xifra -i fins i tot superar-la- si finalment decideix seguir una temporada més. El Kaiser ja ha dit que a l'octubre decidirà el seu futur i si continua pujant al Mercedes l'any que ve. Si accepta, l'enèsim rècord cauria en possessió de l'alemany.

La pluja, protagonista

Ahir l'única protagonista de la sessió d'entrenaments lliures del Gran Premi de Bèlgica va ser la pluja. A la segona sessió només alguns monoplaces van sortir a la pista, entre els quals hi havia els dos alemanys de Mercedes, Nico Rosberg i Michael Schumacher, així com el japonès Kamui Kobayashi (Sauber), que havia estat el millor en el primer assaig, també marcat per la pluja.

stats