BÀSQUET - LLIGA ACB
Esports 03/04/2011

S'encenen els llums d'alarma

El Regal va veure ahir com el Bilbao Basket guanyava per primer cop en la seva història al Blaugrana en una tarda per oblidar. Els de Pascual van arribar a guanyar de disset punts al segon quart.

David Jover
2 min
Ricky, defensat per Jackson. El del Masnou ha de fer un pas endavant ben aviat.

Barcelona.El Barça necessita un nou estímul. Alguna cosa nova que el torni a fer creure en ell mateix. La derrota d'ahir, la quarta consecutiva que pateix, ha fet que l'equip entri en una dinàmica molt perillosa que l'obliga a reaccionar com més aviat millor.

Algú que pot capgirar aquesta situació és Pete Mickeal. La seva tornada encara és prematura, però ahir es va saber que el seu tromboembolisme pulmonar ja és història gràcies a la medicació i al feina dels metges. A més, acompanyat del preparador físic Toni Caparrós va fer exercicis de tir dues hores abans del partit. La seva tornada, per tant, està més a prop del que en un principi estava previst. El seu coratge, intensitat i esperit guanyador poden convertir-lo en el pal de paller que l'equip necessita en aquest tram final del campionat.

Ahir el Barça va anar de més a menys. Va començar com un llampec, elèctric, amb intensitat, i destruint tot el que tenia al davant, però a mesura que van passar els minuts les cames van començar a pesar i el cansament es va traduir en desgast mental.

Igual que va passar contra el Panathinaikòs a Grècia, el segon acte va ser un llast per als blaugranes, que tan sols van anotar vint-i-sis punts -8 al tercer i 18 al quart.

I és que el Regal, quan nota l'absència de Navarro -que serà baixa dues setmanes per una ruptura de fibres-, pateix massa, no sap què fer en atac ni com finalitzar les jugades de transició.

Ara qui ha d'agafar les regnes de la situació és Xavi Pascual. L'entrenador de Gavà afronta una de les crisis més complicades des que és entrenador i haurà de tocar la tecla necessària per superar-la abans de visitar la Caja Mágica i enfrontar-se al Madrid dissabte vinent.

El DKV, escombrat

El Joventut va patir ahir la pitjor derrota de la història en caure a Màlaga davant l'Unicaja per cinquanta-sis punts de diferència, 111-55. Els de Pepu van ser esborrats del mapa per un Unicaja que va tornar als de Badalona la derrota patida la temporada 2006-2007 en Eurolliga a l'Olímpic, quan els homes que aleshores entrenava Aíto van superar els malaguenys per 105-52.

stats