Esports 05/08/2012

Serena Williams es penja l'or i emula els èxits de Steffi Graf

Nuria García
2 min
Serena Williams celebrant el seu or en categoria individual, i encara en pot guanyar un altre als dobles.

Serena Williams és la nova reina dels Jocs Olímpics, prenent el relleu de la seva germana Venus. Després d'accedir a la final sense haver cedit ni un set, la nord-americana es va desfer de Maria Xaràpova en poc més d'una hora (6-0, 6-1) amb una gran superioritat. Amb el seu primer or olímpic individual (fent parella amb la seva germana Venus ja n'havia aconseguit dos a Sydney 2000 i a Pequín 2008), Serena ha fet història, ja que s'ha convertit en la segona tenista que suma als quatre Grand Slams l'or olímpic, una fita que fins ahir només havia aconseguit Steffi Graf. A més, Serena també té opcions d'aconseguir un altre or en aquests Jocs en els dobles femenins, juntament amb la seva germana gran.

El joc que ahir va desplegar la nord-americana a la pista central de l'All England Club va deixar perplexa Xaràpova, que durant el primer set només va poder fer un intent de reacció en el tercer joc. Impotent i nerviosa, la russa veia com Williams li guanyava el primer set en blanc. L'actual campiona de Wimbledon demostrava el seu excel·lent estat físic desfent-se de la número 3 del món, que només va poder guanyar un joc, el de l'honor, però que tanca la seva primera participació en uns Jocs amb una valuosa plata.

Oportunitat d'or per a Federer

Roger Federer i Andy Murray, amb el record de la final de Wimbledon d'ara fa tres setmanes present, es retroben avui a l'All England Club (15 hores) per lluitar per l'or olímpic, una medalla que competint individualment no té cap dels dos. Per al suís, els Jocs de Londres són la seva quarta experiència olímpica i en les precedents mai havia arribat tan lluny com ara (va perdre el bronze a Sydney, no va passar de la segona ronda a Atenes i va caure eliminat als quarts a Pequín). Ara, havent recuperat el seu millor nivell, s'enfrontarà a un Andy Murray amb ganes de revenja després que el suís el deixés a les portes del seu primer Wimbledon. El partit servirà per desempatar les estadístiques d'enfrontaments entre els dos tenistes, que ara per ara estan igualades a vuit triomfs per cap.

D'altra banda, Murray també tindrà avui una altra opció de penjar-se l'or a la final de dobles mixtos juntament amb Laura Robson.

stats