FUTBOL: COPA DEL REI
Esports 09/02/2012

Setena final de Copa entre el Barça i l'Athletic Club

El 20 o el 25 de maig es disputarà la setena final de la Copa del Rei entre el Barça i l'Athletic Club. Aquesta serà, a més, la 12a final del Barça des que Guardiola n'és l'entrenador.

Albert Solé
1 min
Gerard Piqué aixeca la primera Copa del Rei de l'era Guardiola, a Mestalla i també contra l'Athletic Club.

BARCELONA.La final de Copa entre el Barça i l'Athletic Club serà la setena de la història entre aquests dos clubs històrics. De l'últim cop que es van trobar en una final no en fa gaire temps, el 2009 a Mestalla. Aquell dia el Barça va guanyar clarament per 4-1 tot i el gol inicial de Toquero. Aquella victòria va significar el primer títol de l'era Guardiola, el primer dels 13 que ha guanyat fins ara. I aquella va ser la primera de les 12 finals del Barça des del 2008. Una barbaritat que demostra la capacitat d'aquest equip de seguir competint després de quatre anys jugant a un nivell molt alt.

La primera de les sis finals anteriors entre catalans i biscaïns va ser l'any 1920, amb victòria blaugrana. Les altres van ser el 1932 -victòria de l'Athletic-, el 1942 i el 1953 -victòries del Barça-, el 1984 -quan guanya l'Athletic amb Maradona repartint puntades de peu- i la del 2009 a València.

24 eliminatòries superades

Un altre registre d'aquest Barça de Guardiola tant competitiu i fiable és que només ha perdut dues de les 26 eliminatòries a doble partit que ha disputat. El primer any, el del triplet, no en va pedre cap; en la segona temporada va caure amb el Sevilla als vuitens de la Copa, i amb l'Inter de Milà a les semifinals de la Champions. El tercer any tampoc en va perdre cap, i aquesta temporada de moment tampoc no ho ha fet.

stats