BARÇA
Esports 08/07/2012

Seydou Keita se'n va a la Xina

Seydou Keita jugarà la temporada vinent a la lliga xinesa. El malià no ha acceptat l'oferta de renovació per una temporada més del Barça i tanca una etapa plena d'èxits de quatre temporades.

Albert Solé
2 min
UN JUGADOR ESPECIAL  Keita no ha sigut un jugador qualsevol. La seva qualitat futbolística era quasi tan gran com la seva professionalitat  i bonhomia.

BARCELONASeydou Keita (Mali, 32 anys) deixa de ser jugador del Barça. El jugador malià va comunicar al club ahir a la nit que no accepta l'oferta de renovació que li havia fet el Barça i que se'n desvincula completament, després de quatre temporades. Keita ha acceptat l'oferta milionària del Dalian Aerbin xinès.

Tant Tito Vilanova, el dia de la seva presentació com a primer entrenador, com el director esportiu, Andoni Zubizarreta, dijous en la presentació de Jordi Alba, havien expressat el desig que Seydou Keita es quedés al Barça aquesta temporada. "Si Keita vol seguir al Barça, ho farà", va dir Vilanova el 15 de juny, conscient que era una decisió exclusiva del jugador. Tots dos coneixen la importància d'un jugador com ell a la plantilla, i el valoren igual que ho feia Pep Guardiola. Finalment, però, el malià, després d'una última temporada sense gaire participació a l'equip -motiu pel qual ha quedat lliure- i amb una oferta amb molts zeros d'un club xinès, ha decidit tancar una etapa que va començar el 2008 de la mà de Pep Guardiola.

El Barça no cobrarà res del club xinès en concepte de traspàs, ja que Keita quedava lliure perquè aquesta temporada no ha jugat prou per renovar automàticament el seu contracte. El malià va renovar fa uns anys fins al 2014, però l'última temporada estava subjecta a un nombre de partits disputats, cosa que no ha aconseguit. Keita mai ha sigut titular indiscutible al Barça de Guardiola, però en els tres primers anys sempre era el primer canvi i va acabar sent el jugador número 12 de l'equip. Aquest curs, però, la seva participació a la Copa d'Àfrica amb Mali -tot el gener i mig febrer- li va treure presència i pes a l'equip.

Tito no l'ha pogut convèncer

Tito Vilanova, com a segon entrenador de Guardiola, ha participat de totes les decisions tècniques aquests anys. Per aquest motiu Seydou Keita va ser un dels dos jugadors amb qui va parlar personalment Vilanova després de ser nomenat nou primer entrenador del Barça, per saber quin seria el seu rol dins de l'equip. Aquesta setmana Tito ha tornat a parlar personalment amb el malià per convèncer-lo que es quedés, però ja no hi ha hagut marxa enrere. No li podia garantir més minuts, i ni de bon tros la titularitat, però sí el mateix grau de valoració i importància dins l'equip. Insuficient per a Keita en la recta final de la seva carrera.

L'oferta que havia fet el Barça a Keita perquè continués era d'una temporada amb opció a una altra, en les mateixes condicions, en funció dels partits jugats. El migcampista malià, amb 32 anys, ja no volia seguir subjecte a aquestes condicions i ha preferit acceptar un últim contracte important en un club de la primera divisió xinesa, el Dalian Aerbin, club on juga un altre exblaugrana, el brasiler Fábio Rochemback.

Seydou Keita va quedar desvinculat oficialment del Barça el 30 de juny i el dia abans va ser vist en un hotel de la ciutat xinesa de Dalian negociant amb el Dalian Aerbin local, per la qual cosa tot apuntava que el final de la història seria el que ha acabat sent. Keita tenia altres ofertes exòtiques sobre la taula, com la del Xangai Xenhua d'Anelka i Drogba, la de l'Anzhi rus, o fins i tot de la lliga de Dubai.

stats