Esports 18/08/2012

Song pot ser avui nou jugador del Barça

El tècnic de l'Arsenal, Arsène Wenger, va admetre ahir que el seu migcampista Alex Song pot marxar del club. El Barça sap que l'equip anglès pot autoritzar l'operació avui mateix i espera notícies.

T.p. / A.s.
2 min
Alex Song no jugarà avui el partit de la primera jornada de la Premier League.

BARCELONA.Alex Song pot ser nou jugador del Barça avui mateix. Les negociacions entre el club blaugrana i l'Arsenal van per bon camí i, després de les converses d'ahir, el Barça confia rebre la trucada definitiva avui. De fet, la directiva de Sandro Rosell té pensat poder presentar el jugador camerunès aquest dilluns, abans del torneig Joan Gamper, que enfrontarà el Barça amb la Sampdoria.

Durant les últimes hores les negociacions s'havien aturat una mica per dues raons. La primera, la petició de l'Arsenal de cobrar més de 24 milions d'euros. I, en segon lloc, el fitxatge de la gran estrella d'aquest equip, Robin van Persie, pel Manchester United. Aquesta operació ha ocupat tota l'actualitat mediàtica al club gunner , amb aficionats cremant la samarreta de l'holandès i Arsène Wenger responent a més de 10 preguntes sobre aquesta operació ahir. El tècnic francès atenia els mitjans de comunicació en la tradicional roda de premsa prèvia al primer partit de la temporada en lliga de l'Arsenal i, entre pregunta i pregunta sobre Van Persie, també va parlar sobre Song i va acceptar que "pot marxar" i que un dels recanvis que hi pot arribar és Nuri Sahin, del Reial Madrid.

L'Arsenal no podia permetre's el luxe de vendre dos jugadors claus com Van Persie i Song en 24 hores. Van Persie va ser presentat ahir a Manchester, dos dies després que l'Arsenal fes públic que acceptava vendre el seu golejador a l'equip d'Old Trafford. Durant aquests dos dies l'Arsenal ha treballat per poder presentar en els pròxims dies algun fitxatge, així que el Barça s'ha vist obligat a esperar que fos el club de l'Emirates Stadium qui marqués el ritme de les negociacions. Un cop l'Arsenal ha avançat amb les negociacions per Sahin i un segon possible reforç, el Barça ja té la porta oberta. Només calia acabar de tancar el contracte, en què el problema ha estat fixar les condicions de les variables: és a dir, aquells milions que el Barça hauria de pagar a l'Arsenal en funció de possibles títols guanyats o partits de Song jugats al Camp Nou. Aquestes variables han permès acostar les posicions dels dos clubs, inicialment força separades: el Barça oferia 15 milions i l'Arsenal en volia 20.

Song es va entrenar ahir amb normalitat a la Ciutat Esportiva de l'Arsenal, però fonts pròximes a la directiva del club del nord de Londres han confirmat que avui no es vestirà de curt per jugar contra el Sunderland el primer partit de la temporada a la Premier League.

Modric, més tard

El Barça tancarà la pretemporada amb dos fitxatges: Jordi Alba i Alex Song. El Madrid, per la seva banda, encara no ha fitxat cap jugador per al primer equip, però dilluns pot oficialitzar el traspàs de Luka Modric, del Tottenham Hotspur. En aquest cas el Madrid espera que els spurs lliguin un nou migcampista. Modric és un dels millors futbolistes del club londinenc, i el tècnic, André Villas-Boas, accepta perdre'l per 30 milions si arriba un bon jugador per ocupar el seu buit. El Tottenham negocia amb diferents migcampistes (sona Moutinho) i un cop tingui lligat el recanvi vendrà Modric a l'equip de Florentino Pérez.

stats