MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 06/05/2012

Stoner agafa les regnes de MotoGP a Estoril

Nuria García
2 min
"Una moto feta amb  les mateixes tècniques que fan servir els nens africans"

BARCELONACasey Stoner va aconseguir ahir a Estoril la seva primera pole position de la temporada, i avui (14 hores, Telecinco) sortirà des de la primera posició amb la intenció d'aconseguir el triomf a l'únic circuit on se li resisteix des que va debutar a MotoGP. L'australià va trencar així la ratxa de primeres posicions a la graella de Jorge Lorenzo, que havia sortit des de la pole en les dues primeres curses de la temporada. I ho va fer just en el circuit en què tothom assenyalava el pilot balear com el gran favorit per marcar el millor temps en els entrenaments oficials. Jorge Lorenzo, que divendres va fer 25 anys, buscava la seva cinquena pole consecutiva a Estoril, un circuit on havia dominat els últims anys. I, de fet, durant gran part de la sessió d'ahir Lorenzo encapçalava la llista de temps. Però quan faltaven només 11 minuts per a la bandera de quadres, un accident va obligar a mostrar bandera vermella i a aturar la sessió d'entrenaments.

El francès Randy de Puniet va perdre el control de la seva ART al mig d'un revolt, va caure i va arrossegar Colin Edwards, que estava rodant lent mentre es preparava per començar una volta ràpida. Com a conseqüència de la caiguda, l'americà es va trencar la clavícula esquerra i és baixa per a la cursa d'avui, mentre que De Puniet pateix una contusió a l'espatlla esquerra.

Quan es va reprendre la sessió, Stoner va anar a totes i en el primer intent va superar el crono del mallorquí. Fins i tot va tenir temps per rebaixar el seu propi registre, cosa que també va fer Cal Crutchlow, que sens dubte és la revelació d'aquest inici de temporada amb la seva Yamaha de l'equip Tech 3. I també va aparèixer Dani Pedrosa, que a les acaballes va aconseguir la segona posició. Lorenzo va lluitar per ser, si més no, a la primera fila, però en el poc temps que va estar a la pista no va poder millorar.

Marc Márquez, segona 'pole'

Tothom assenyala Marc Márquez com el principal candidat al títol de Moto2. El pilot de Cervera no va poder fer pretemporada però, pel que es veu, no li ha fet falta. Ahir, a Estoril, el català va marcar la segona pole position de la temporada, després de la que ja va aconseguir a Jerez. Márquez doncs, buscarà avui (12.20 hores) guanyar la cursa, cosa que se li va escapar pels pèls a Jerez. De fet, qui li va pispar el triomf al traçat andalús, Pol Espargaró, sortirà avui des de la cinquena posició i ben segur que tindrà ganes de repetir la victòria de fa tot just una setmana. Qui sembla haver fet un pas endavant a Moto2 és Toni Elías. El manresà va aconseguir el vuitè temps a la graella i espera superar la novena posició de Jerez.

A Moto3, Sandro Cortese va aconseguir ser el més ràpid en la sessió d'entrenaments oficials per segona vegada aquesta temporada després de la de Qatar, i avui (15.30 hores) buscarà el primer triomf de l'any. El pilot alemany va ser tres dècimes més ràpid que el català Maverick Viñales, amb qui es va disputar el millor temps fins a l'últim gir. La primera fila de la graella la completa el portuguès Miguel Oliveira, que corre a casa.

stats