COPA DEL REI
Esports 10/11/2011

Tello i Rafinha, els nous talents de La Masia que fa debutar Guardiola

Després de fer debutar ja dos jugadors que brillen per la banda darrerament, Isaac Cuenca i Deulofeu, el tècnic de Santpedor ha donat l'oportunitat d'estrenar-se amb el primer equip a Tello.

Toni Padilla
2 min
Tello i Rafinha, els nous talents de  La Masia que fa debutar Guardiola

BARCELONA.Josep Guardiola va fer debutar al camp de l'Hospitalet dos jugadors més de La Masia: Cristian Tello (Sabadell, 1981) va entrar directament a l'onze inicial, per formar part d'un trident ofensiu que completaven David Villa i Cesc Fàbregas. Al minut 75 de partit va arribar l'oportunitat per a Rafa Alcantara, Rafinha, el germà petit d'un Thiago que va veure el partit des de la concentració de la selecció sub-21 i va animar el seu germà via Twitter.

Tello ja havia jugat amb el primer equip, però mai en competició oficial. El primer cop que Guardiola l'havia cridat va ser durant la pretemporada 2010/11, quan va ser titular davant del Valerenga de Noruega, en un partit jugat a Oslo guanyat pel Barça per un clar 2 a 4. De fet, el cos tècnic del primer equip ja tenia pensat convocar-lo i intentar fer-lo debutar abans, però uns problemes físics ho van impedir i el jove Gerard Deulofeu va avançar-se debutant abans en l'últim partit de Lliga jugat a l'estadi.

Precisament Deulofeu era a la banqueta acompanyat d'altres jugadors del filial, com Oier, Sergi Roberto i un Rafinha que als 75 minuts va entrar per Cesc, convertint-se en el 21è jugador que ha passat per La Masia o el Barça B que fa debutar Guardiola en un competició oficial. Els altres són Sergio Busquets, Thiago Alcántara, Andreu Fontàs, Marc Muniesa, Isaac Cuenca, Marc Bartra, Jonathan Dos Santos, Jonathan Soriano, Sergi Roberto, Martín Montoya, Rubén Miño, Sergi Gómez i sis juagdors que ja no són al Barça: Botía (Sporting), Abraham (Alcorcón), Xavi Torres (Llevant) Gai Assulin (Manchester City), Nolito (Benfica) i Oriol Romeu (Chelsea).

Rafinha va arribar al Barça als 13 anys després de veure com el seu germà gran s'adaptava a la perfecció a La Masia. Esquerrà de gran talent, el fill de Mazinho ha jugat últimament en posicions d'atac després d'haver començat com a migcampista pur.

Tello, de la seva part, va ser reclutat de ben jove pel Barça i es va donar a conèixer en ser el màxim golejador del torneig internacional de Maspalomas el 2003 amb l'equip aleví del club. Jugador amb olfacte de gol que pot jugar pel mig de l'atac o per la banda, Tello seria cedit a la Damm abans de veure com la seva progressió es tallava l'estiu del 2008, quan va marxar a l'Espanyol amb la carta de llibertat. Després de dos anys fent un munt de gols a Sant Adrià de Besòs, el 2010 va tornar al Barça amb certa polèmica. Aquest estiu va jugar el Mundial juvenil de Colòmbia amb la selecció espanyola, amb la qual va arribar als quarts de final. Fa poc va renovar fins a l'estiu del 2013.

stats