Esports 31/07/2012

Tito ja té l'equip gairebé al complet

Carles Puyol ja té l'alta mèdica i els set campions d'Europa s'han incorporat els entrenaments. Ara Tito Vilanova ja té tota la plantilla a la seva disposició, a falta dels que són als Jocs i els lesionats.

Albert Solé
3 min
Tito ja té l'equip gairebé al complet

BARCELONA.Tito Vilanova va decidir no jugar avui la Supercopa de Catalunya contra l'Espanyol per poder tenir una setmana sencera -des d'ahir fins divendres- lliure de partits per poder fer sessions intenses d'entrenament físic i tàctic, aprofitant que ja podia comptar amb quasi tota la plantilla al complet.

Ahir van tornar a Barcelona els set jugadors que l'1 de juliol es van proclamar campions de l'Eurocopa amb la selecció espanyola, i a més Carles Puyol va rebre l'alta mèdica al matí i a la tarda ja es va entrenar amb total normalitat. A primera hora, Valdés, Piqué, Cesc, Xavi, Iniesta, Sergio Busquets i Pedro van passar les revisions mèdiques habituals del primer dia d'entrenament. Amb ells també hi havia Carles Puyol, que després de comprovar que ja està recuperat de la lesió, i al 100% físicament, els metges li van dir que ja es podia tornar a entrenar amb els companys. El capità es va lesionar al genoll el 5 de maig en el derbi amb l'Espanyol, i poc després li van practicar una artroscòpia que l'ha deixat sense vacances per poder-se recuperar a temps per començar la pretemporada al màxim.

Villa i Fontàs, a punt

Amb Puyol recuperat, Tito Vilanova encara té cinc jugadors del primer equip lesionats , tot i que està previst que dos, Villa i Fontàs, rebin l'alta ben aviat. De fet, el banyolí i l'asturià ja fa dies que fan gran part dels entrenaments amb el grup sense problemes. Per tant, els tres jugadors als quals encara queda més temps per tornar a l'activitat són Isaac Cuenca -cap al setembre-, Thiago -sense data de retorn- i Muniesa -sis mesos.

D'aquesta manera, Tito Vilanova va poder fer ahir a la tarda el primer entrenament amb cara i ulls de tota la pretemporada, amb 19 jugadors de la primera plantilla, incloent-hi Villa i Fontàs -encara sense l'alta-, i ho podrà repetir durant tota la setmana. Avui i dijous Tito Vilanova té previst fer dobles sessions de matí i tarda, i dimecres i divendres només de matí. La d'ahir va ser la primera sessió amb gran part dels jugadors amb els quals haurà d'afrontar les primeres jornades de Lliga i els dos exigents duels de la Supercopa d'Espanya amb el Madrid. Quasi tots els jugadors del filial que han estat completant els entrenaments amb el primer equip, i les convocatòries dels amistosos, han tornat a la disciplina del Barça B amb Eusebio Sacristán. Els dos únics futbolistes del filial que Tito s'ha quedat són Sergi Roberto i el porter Oier Olazábal.

El olímpics quan tornen?

Ara mateix els únics jugadors que falten per completar la primera plantilla són els dos jugadors que són als Jocs Olímpics, a més de Tello, que encara té fitxa del filial però que podria fer el salt. Amb la selecció espanyola ja eliminada dels Jocs -diumenge va caure per sorpresa amb Hondures-, només els queda un partit intranscendent demà contra el Marroc i quedaran alliberats. Tot i que el Barça encara no ha fixat la data del seu retorn, és previsible que Tello i Montoya -que van poder fer vacances tot el mes de juny i part del juliol fins a incorporar-se als entrenament del seleccionador Luis Milla- tornin de seguida a Barcelona. La incògnita és què passarà amb Jordi Alba, que ha encadenat l'Eurocopa amb els Jocs, i Tito li podria donar alguna setmana de descans extra.

Plantilla de 24?

Quan tornin Alba i Montoya, Tito Vilanova tindrà a la seva disposició 19 jugadors del primer equip, més els cinc lesionats. En total seran 24 futbolistes, als quals se'ls podria sumar Cristian Tello. El director esportiu del club, Andoni Zubizarreta, va dir fa uns dies que durant l'estiu valoraran la situació de l'extrem de Sabadell. En tot cas, amb 24 jugadors i amb la idea de fitxar-ne com a mínim un més, és evident que abans del 31 d'agost el Barça haurà de donar baixes en forma de cessió o de traspàs.

stats