ENTORN BLAUGRANA
Esports 04/09/2012

"Tito no té experiència en un vestidor gran"

L'exentrenador del Barça creu en Tito Vilanova però es pregunta si serà capaç d'aguantar la pressió. Cruyff diu que no s'ha de menystenir el Madrid tot i el mal inici de Lliga, en què ja ha perdut 5 punts.

M.m.
2 min
Johan Cruyff va valorar l'actualitat del Barça de dins i fora del terreny de joc.

BARCELONA.Johan Cruyff confia en l'actual entrenador del Barça, Tito Vilanova, però es qüestiona si serà capaç d'aguantar la pressió del Camp Nou i dirigir amb mà de ferro un vestidor com el blaugrana. El tècnic holandès destaca que, a diferència del seu predecessor, no té experiència en un equip gran com a jugador, però en canvi assenyala que ha après durant quatre anys al costat de Guardiola. És una de les conclusions que es poden extreure de l'entrevista que l'extècnic va concedir a El club de la mitjanit de Catalunya Ràdio. A banda, l'holandès va repassar l'actualitat blaugrana tant de dins com de fora del camp, va posar èmfasi en el relleu a la banqueta i va valorar l'actuació del màxim rival, el Reial Madrid.

Cruyff va afirmar: "No és el mateix estar al costat d'algú que estar al capdavant del grup. Amb Rijkaard i Guardiola sabíem que sortiria bé perquè ja tenien experiència en un vestidor gran [com a jugadors] i que no s'arronsarien. Però Tito no en té. Això és un dèficit, però a la vegada també cal destacar que ha estat quatre anys al costat del Pep. El futur ho dirà", concloïa.

El que va ser entrenador del Dream Team també va valorar els fitxatges de Jordi Alba i Song. "Alba té l'avantatge que ja havia jugat aquí abans, i Song ho va fer molt bé a Anglaterra, però allà el futbol és diferent. El llistó del joc del Barça és molt alt i hem de veure si l'assoleix".

No menystenir el Madrid

D'altra banda, Cruyff no es refia del mal inici de Lliga del Reial Madrid, que ja ha perdut 5 punts. "No l'hem de menystenir, aquesta temporada serà un equip fortíssim", comentava. De fet, l'exentrenador està convençut que si el Barça vol superar els blancs ha de "sortir al 100%" perquè sinó "el rendiment baixa molt".

Encara en clau madridista, Cruyff va destacar que la presència de Mourinho a la banqueta no els afavoreix perquè "no tot és guanyar títols". "El Madrid tenia un respecte al món sencer i l'està perdent", apuntava.

En una entrevista que es va allargar més d'una hora, també va criticar l'actual junta directiva del Barça. "El que em separa d'ells és la filosofia que tenen. Prioritzen els diners i hi ha coses molt més importants que els diners", explicava Cruyff, que ara fa dos anys va tornar la insígnia de president d'honor del club blaugrana: "No tinc interès en la insígnia perquè si em miro al mirall penso que tinc un valor per al Barça com a jugador i entrenador. I penso que està totalment fora de lloc que un candidat qüestioni el càrrec que m'ha atorgat un president del Barça".

Finalment, també va assegurar que no tornaria a entrenar mai més cap equip -actualment és el seleccionador de Catalunya-. "Tots tenim una data de caducitat, i ara ha d'entrenar la nova generació de tècnics que arriba".

stats