BÀSQUET - EUROLLIGA
Esports 16/11/2016

Toc d’avís al Barça Lassa abans del clàssic

La defensa de l’Olympiacos desdibuixa les millores que l’equip blaugrana havia anat demostrant (59-52)

i
Tyrese Rice intentant evitar el tap de Georgios Printezis.

BarcelonaDos dies abans de rebre el Reial Madrid al Palau, la defensa de l’Olympiacos va amagar les millores que el Barça Lassa havia anat exhibint les últimes setmanes (59-52). L’equip blaugrana tan sols va poder fer 52 punts al Pireu, on només va ser capaç d’anotar 17 cistelles en joc. El conjunt grec va acabar amb la ratxa dels homes entrenats per Georgios Bartzokas, a qui va recordar que queda molta feina per fer.

Encara amb cinc jugadors de baixa per lesió, el Barça Lassa no va poder competir contra un rival que va ser un os dur de rosegar. Els percentatges de tir de l’equip blaugrana van ser nefastos en una tarda dramàtica en què els locals van portar sempre la iniciativa.

Amb Ante Tomic molta estona a la banqueta per les seves dues faltes personals en els primers quatre minuts, Jonathan Holmes va sostenir el Barça Lassa durant un primer període en què va anotar 10 punts i va contrarestar l’engrescador inici d’un sempre motivat Vassilis Spanoulis. Passen els anys i el jugador grec, un malalt del bàsquet, no perd la passió per un joc que domina amb precisió. El Barça Lassa tan sols va poder anotar 25 punts en uns primers 20 minuts en què va perdre 20 pilotes. Tyrese Rice va arribar al descans sense anotar i havent fallat els set llançaments que va intentar (32-25).

La segona meitat va ser un manual grec de com gestionar un avantatge. L’Olympiacos va sostenir el marcador a favor amb solvència i va arribar als últims sis minuts de partit amb una renda d’onze punts, una escletxa insalvable a Atenes. La reacció final del Barça Lassa va servir per ajustar el marcador, però l’equip blaugrana en cap moment va donar la sensació de poder capgirar el resultat.

El poc encert de Rice, que va fallar 13 dels 17 tirs que va intentar, va resumir les dificultats que el Barça Lassa va tenir per realitzar bons llançaments contra una defensa ben organitzada i molt atlètica. L’equip blaugrana no va igualar mai el nivell físic d’un rival molt concentrat, i els seus percentatges d’efectivitat van ser molt fluixos.

“Si volíem guanyar aquest partit, havíem de jugar millor. Els nostres percentatges són dolents i hem perdut massa pilotes”, va resumir Bartzokas. Els aficionats grecs van celebrar amb entusiasme un triomf que els permet igualar el Barça Lassa a la classificació de l’Eurolliga (4-3). “Ha sigut, de llarg, el nostre millor partit en defensa. És l’única manera de guanyar partits grans i ens ha permès controlar el ritme del partit amb autoritat”, va opinar Giannis Sfairopoulos, entrenador de l’Olympiacos. “La defensa ha sigut la clau d’un partit en què no hem estat encertats en atac”, va afegir Spanoulis.