Esports 15/05/2012

Tornada a la feina amb la mirada fixa en la final de Copa

Luana Valls
3 min
Víctor Valdés fent una passada durant un entrenament.

BARCELONA.Aquest dissabte el Barça va disputar l'últim partit de Lliga de la temporada. Ara, doncs, ja només queda jugar la final de la Copa del Rei, el pròxim dia 25 contra l'Athletic Club. Després del partit contra el Betis, Pep Guardiola va donar dos dies de festa als seus jugadors perquè poguessin descansar i agafar forces de cara a la intensa setmana que els espera. Avui l'equip tornarà a la feina en un entrenament a porta tancada, com és habitual, a la Ciutat Esportiva a les 19 hores. Prèviament, el migcampista Sergio Busquets compareixerà en roda de premsa per analitzar el partit i l'estat dels jugadors (18 h). Durant aquesta setmana els blaugranes només pensaran en una cosa: preparar-se per a l'últim gran partit, que podria convertir-los en campions de la Copa del Rei i, d'aquesta manera, acabar la temporada amb bon gust de boca. Per tal d'arribar-hi en forma, al llarg d'aquesta setmana els jugadors tenen programats quatre entrenaments: demà i dijous a les 19 h i dimecres i divendres a les 11 h. De cara a aquest últim partit, Guardiola podrà comptar amb tots els jugadors del primer equip, excepte Éric Abidal, l'asturià David Villa i Carles Puyol, que són baixa segura.

Rosell, amb Abidal

El capità del Barça, Puyol, que va ser operat del genoll aquest dissabte pels doctors Ramon Cugat i Ricard Pruna, ja és a casa i, gairebé sense haver tingut temps per reposar, ahir ja va fer les primeres sessions de recuperació, segons va explicar el mateix jugador a través de la xarxa social Twitter. El defensa blaugrana també va assegurar que aniria fent feina "sense pressa però sense pausa". Puyol va penjar una fotografia en què es mostrava part del tractament que rep al genoll.

Ahir, per cert, el president del Barça, Sandro Rosell, juntament amb Josep Maria Bartomeu i Jordi Monés, va visitar Abidal a l'hospital on el futbolista està ingressat des del 10 d'abril. Segons Rosell, el defensa del Barça "està molt animat" i podria abandonar l'hospital en els pròxims dies. El doctor Pruna va dir que el francès estava tenint una evolució "lenta però favorable" i per això podria deixar-lo marxar perquè seguís la recuperació des de casa.

D'altra banda, tot sembla indica que l'onze inicial per al pròxim partit contra l'Athletic ja està força definit. Davant les absències d'Abidal i Puyol, la línia defensiva és la que sembla més definitiva, amb Mascherano i Piqué al centre de la defensa i Alves i Adriano a les bandes.

Tot i que el brasiler Dani Alves va ser expulsat durant el partit contra el Betis -el jugador va veure dues targetes grogues- i malgrat que aquesta expulsió totalment innecessària no va agradar a Guardiola, res fa pensar que el de Santpedor deixarà el brasiler sense jugar com a càstig. La cosa es complica al centre del camp i a l'atac, ja que encara hi ha alguns dubtes que segurament no es decidiran fins al dia del partit.

Alexis Sánchez és un dels jugadors que seran dubte per a la final fins a l'últim moment. El xilè no ha pogut disputar els últims tres partits de Lliga (contra el Màlaga, l'Espanyol i el Betis) per culpa d'una contusió a la cuixa esquerra. L'última vegada que va jugar va ser contra el Rayo, a qui el Barça va guanyar de manera contundent, 0-7, i en què el xilè va marcar un gol. Tot i així, Alexis s'ha estat entrenant al marge del grup i està fent tot el possible per estar a punt. Després de quedar eliminats de la Champions i de veure com el Madrid s'ha emportat la Lliga, l'objectiu del Barça és oferir als culers el trofeu de la Copa del Rei i tancar d'aquesta manera una temporada plena de victòries i rècords (com els 114 gols marcats a la Lliga aquesta temporada).

Un rival cansat

Tot i així, els blaugranes tindran davant seu un rival que no li posarà les coses fàcils. L'Athletic Club arribarà amb ganes de guanyar per compensar als seus seguidors per la derrota de l'Europa League contra l'Atlètic de Madrid (3-0). Els bascos, però, noten el cansament acumulat d'una temporada molt llarga, tal com va confirmar ahir Óscar de Marcos, que va admetre: "Estem una mica cansats. Esperem poder recuperar-nos bé per a la final de Copa". El duel serà el 25 de maig al Vicente Calderón.

stats