21 JUGADORS CONVOCATS
Esports 08/01/2011

Tots a la Corunya per evitar "desconnexions"

Cinc partits en els propers 15 dies. El Barça afronta un inici d'any en què es juga seguir viu a la Copa, a més de mantenir el ritme de la Lliga. Guardiola vol els seus jugadors motivats i se'ls endú tots a Riazor.

Nuria García
3 min

BarcelonaEl Barça viatja avui fins a la Corunya per enfrontar-se a un dels equips més sòlids com a local de la Lliga, el Deportivo. Els blaugranes encaren l'últim desplaçament de la primera volta amb la intenció d'aconseguir un nou triomf i tancar el primer tram de Lliga havent sumat tots els punts possibles lluny del Camp Nou. Pep Guardiola, conscient del calendari exigent que els espera durant el mes de gener -en els propers 15 dies, el Barça jugarà cinc partits, entre els quals els dos de quarts de final de la Copa del Rei contra el Betis, en què estarà en joc ser un dels semifinalistes-, s'endú fins a la Corunya tots els jugadors. 21 en total: els 20 del primer equip més Thiago, amb fitxa del filial però un dels jugadors habituals en els entrenaments i les convocatòries del primer equip. Amb aquest desplaçament massiu, Guardiola vol evitar els relaxaments, fer que tothom sigui important.

"Tenim un mes amb molts partits i vull que tothom estigui per la feina, perquè els necessitaré a tots. Com que serà anar i tornar el mateix dia, prefereixo tenir-los a tots. No vull que ningú es desconnecti", va dir Guardiola, que sap que haurà de començar a fer rotacions per afrontar el gener. "És molt difícil jugar nou partits en un mes amb el mateix onze. Ser molt bo en totes les competicions també et desgasta més", va reconèixer el tècnic, que dimecres contra l'Athletic a San Mamés, a la Copa del Rei, va fer canvis a l'equip titular i avui, en principi, sortirà a Riazor amb l'onze de gala gairebé complet.

Sense cap baixa

Maxwell, que no va anar convocat per al partit de Copa contra l'Athletic per precaució -s'estava recuperant d'una contractura a l'adductor de la cama dreta-, era l'única baixa de l'equip blaugrana i ahir el lateral ja va rebre l'alta mèdica. A més, Carles Puyol també està ja al 100% i a Riazor serà titular. Després de no sortir a l'onze d'entrada a San Mamés, el capità tornarà a fer parella amb Gerard Piqué a l'eix de la defensa. El central s'ha recuperat en temps rècord del trencament a l'adductor mitjà de la cama dreta que es va fer en el partit amistós que la selecció catalana va jugar contra Hondures i que el va obligar a perdre's el primer partit del 2011 contra el Llevant al Camp Nou.

L'entrenador blaugrana espera que a Riazor no passi factura l'esforç que l'equip va fer dimecres contra l'Athletic. "Ens hem de recuperar ràpid perquè a la Lliga no hi ha gaire marge per perdre punts. Per ser campió de Lliga amb aquest Reial Madrid caldrà fer molts punts i competir molt fins al final", va destacar Guardiola, que va afirmar que el Dépor està, ara per ara, "en el seu millor moment".

Per la seva banda, el tècnic del Deportivo, Miguel Ángel Lotina, busca la manera d'aturar el Barça i evitar que segueixi invicte a domicili. Tot i això, després d'haver vist molts partits, sap que no hi ha una fórmula per aconseguir-ho. "Hi ha molts teòrics que diuen que cal fer això o això altre, però per més que miro... L'Osasuna el va collar a dalt i el Barça n'hi va fer tres, a l'Espanyol també n'hi va encaixar cinc. I hi ha equips que es van tancar al darrere i també en van encaixar", va dir l'entrenador dels gallecs, que sí que sap quina és la clau per vèncer avui: "El més important per guanyar un equip gran és estar-ne convençut, i jo ho estic".

Campions d'hivern?

En cas que els blaugranes guanyin a Riazor i demà el Reial Madrid no superi el Vila-real al Santiago Bernabéu -s'enfronten el segon contra el tercer classificat-, el Barça es proclamaria campió d'hivern quan falta una jornada per tancar la primera volta de la Lliga. No és un fet estrany per al Barça, que ha aconseguit ser sempre el millor de la Lliga al mes de gener des que el tècnic Pep Guardiola va arribar a la banqueta del primer equip l'estiu del 2008.

stats