En breu
Esports 30/06/2012

El Tour de França comença amb Wiggins i Evans com a favorits

1 min
El Tour de França comença amb Wiggins i Evans com a favorits

Inici amb un pròleg a Lieja

La majoria dels aspirants al Tour de França, que comença avui amb un pròleg a Lieja (Bèlgica), cedeixen el favoritisme a la parella Cadel Evans i Bradley Wiggins. No és estrany que vulguin que la responsabilitat de portar el pes de la cursa estigui sobre el defensor del títol, però la inèrcia dels últims mesos fa que el centre d'atenció sigui Wiggins i el seu equip.

Un any històric

El que va ser múltiple campió olímpic de persecució en pista ha firmat una temporada difícilment millorable en què s'ha emportat les classificacions generals de les prestigioses París-Niça, Tour de Romandia i critèrium de Dauphiné, un fet que ningú havia aconseguit abans. El seu domini de les contrarellotges llargues i l'enorme potencial del seu equip (Froome, Rogers, Porte...) han estat les claus del seu èxit.

Aposta per les cronos

És per això que, a banda de l'absència per diferents motius de dos dels dos millors escaladors del món -Andy Schleck i Alberto Contador-, el fet que el Tour de França hagi apostat perquè les cronos tinguin un paper central en el desenvolupament de la cursa, i arribin als 100 km totals de l'especialitat repartits en tres dies, afavoreix les opcions del corredor britànic.

stats