PRIMERA DIVISIÓ
Esports 27/06/2012

Tremp acomiada Miki Roqué, "un exemple de fermesa i valentia"

Tremp va acollir ahir el funeral de Miki Roqué, que va rebre un multitudinari i emotiu homenatge en forma de comiat. El futbolista, de 23 anys, va morir diumenge a causa d'un càncer ossi a la pelvis.

àlex Gozalbo
2 min
El fèretre de Miki Roqué a la sortida del funeral, celebrat a la basílica de la Mare de Déu de Valldeflors.

BARCELONA.Tremp va acollir ahir un multitudinari i emotiu comiat a Miki Roqué, el futbolista de 23 anys que va morir diumenge com a conseqüència d'un càncer ossi a la pelvis. Els clubs esportius de la localitat van voler dir-li adéu d'una manera especial. Més de 300 joves, vestits amb la roba de cada club, van fer un passadís pels carrers de la població pels quals va passar la comitiva fúnebre. El funeral es va celebrar al migdia a la basílica de la Mare de Déu de Valldeflors. L'Ajuntament de Tremp, del qual ahir penjava una senyera amb un crespó negre i una bandera del Betis, ja prepara un homenatge.

El món del futbol no es va perdre l'últim adéu al futbolista. Carles Puyol, defensa del Barça, va assistir al funeral. "Miki Roqué ja descansa en pau, ha estat un exemple de fermesa i valentia. El comiat, molt emotiu. Un mai se'n va mentre és recordat", va escriure el capità blaugrana a Twitter. "També vull aclarir que el meu suport ha estat anímic, per això agraeixo al Betis la seva immensa ajuda", va explicar Carles Puyol.

A més del capità del Barça, Carles Puyol, que era amic personal de Miki Roqué, també hi va assistir una delegació del Barça encapçalada pel directiu Jordi Monés. L'Espanyol, l'altre club català de Primera Divisió, va estar representat pel jugador Raúl Rodríguez i per Germán de la Cruz, el vicepresident esportiu.

També hi van estar presents diversos membres del Betis, el club en què jugava el futbolista quan li van diagnosticar la malaltia, com ara el president de l'entitat, Miguel Guillén, l'exjugador Rafael Gordillo i l'entrenador, Pepe Mel, així com diversos futbolistes de la plantilla. El Sevilla, tot i l'eterna rivalitat amb el Betis, també va enviar a Tremp una delegació encapçalada pel seu president, José María del Nido.

Emilio Butragueño, el director de relacions institucionals del Reial Madrid, va ser una altra de les personalitats que van passar per Tremp en un dia difícil per al món del futbol. De les personalitats no relacionades amb l'esport destaca la presència del rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández.

"Hem après molt de tu"

Ricard Valdés Arribas, metge de l'Institut Universitari Dexeus i germà de Víctor Valdés, porter del Barça, es va acomiadar de Miki Roqué amb una emotiva carta publicada a la web del Betis. "Ara sé que ha valgut la pena estudiar medicina només per conèixer gent com tu", va escriure. "Un dia em vas dir que havies après moltes coses amb aquesta experiència i que ara donaves importància a detalls que abans ni valoraves. El que jo mai et vaig dir és que no et pots arribar a imaginar les coses que nosaltres hem après de tu, de la teva família i de la lliçó de vida que ens heu donat", recorda Ricard Valdés.

stats