OPERACIÓ GALGO
Esports 11/01/2011

Troben mort l'exciclista Alberto León

Implicat en l'operació Galgo i també en la trama Puerto del 2006, va quedar en llibertat amb càrrecs al desembre, juntament amb altres acusats. Ahir va aparèixer penjat al seu domicili de Madrid.

Natalia Arroyo
2 min
Eufemiano Fuentes, a la foto, rebia la presumpta col·laboració d'Alberto León en les transfusions de sang de què està acusat.

BarcelonaL'exciclista de bicicleta de muntanya Alberto León era, presumptament, un dels subministradors de substàncies dopants acusats en l'operació Galgo. Segons fonts policials, amagava productes prohibits sota el seu llit i emmagatzemava bosses de sang al seu domicili de San Lorenzo del Escorial, a Madrid, on va aparèixer penjat ahir al vespre. Les darreres conclusions al tancament d'aquesta edició apuntaven a un suïcidi de l'excorredor.

León estava sent processat per un delicte contra la salut pública per tràfic de substàncies estupefaents en la trama en què també s'investiga els atletes Marta Domínguez, campiona del món de 3.000 metres obstacles, i Alberto García, el metge canari Eufemiano Fuentes, el representant José Antonio Valero i els entrenadors Manuel Pascua i César Pérez. Aquest últim era el tècnic del difunt.

Operació Puerto

Alberto León havia estat implicat en l'operació Puerto, que es va dur a terme el 2006. Allà també actuava com a subministrador, o correu, i se'l va considerar col·laborador d'Eufemiano Fuentes en les transfusions de sang. Segons constava a la interlocutòria del sobreseïment del cas d'aleshores, "Alberto León feia encàrrecs transportant bosses des d'algun hotel a Alonso Cano, però no va estar present durant cap extracció". El passat 12 de desembre va ser posat en llibertat amb càrrecs pel jutjat número 24 de Madrid, juntament amb altres acusats del cas Galgo.

Es neguen a declarar

Un dels detinguts del 9 de desembre en l'operació Galgo, P.M.R., presumpte intermediari en la compravenda de productes dopants, es va negar ahir a declarar davant la magistrada Mercedes Pérez Barrios del jutjat madrileny que instrueix el cas.

Fonts jurídiques van informar que P.M.R. va ser posat en llibertat després d'acollir-se al seu dret de no declarar. Encara no han passat pel jutjat diversos imputats dels catorze que hi ha, i podrien fer-ho en els propers dies. No es descarta que alguns dels que ja han declarat, com Marta Domínguez o Alberto García, tornin a fer-ho, tot i que la seva defensa demana la nul·litat de les seves declaracions per ser imputats i testimonis.

stats