LLIGA DE CAMPIONS
Esports 13/05/2011

La UEFA vol sancionar Busquets amb 5 partits

A petició de Jean-Samuel Leuba, que ha analitzat el vídeo del Madrid, el Comitè de Control i Disciplina decidirà diumenge si sanciona Busquets amb cinc partits per insults racistes contra Marcelo.

àlex Gozalbo
2 min
La UEFA vol sancionar Busquets amb 5 partits

Barcelona.Una vegada guanyat el títol de Lliga, Sergio Busquets tan sols s'havia de preocupar per Carrick i Giggs, els futbolistes amb els quals el Manchester United pretén controlar el centre del camp a Wembley. Des d'ahir el jugador del Barça també haurà de pensar en Jean-Samuel Leuba, un inspector disciplinari de la UEFA d'origen suís que considera que el de Badia va insultar de manera racista Marcelo durant el partit d'anada de les semifinals de la Lliga de Campions.

Leuba ha proposat una sanció de cinc partits per a Sergio Busquets. El Comitè de Control i Disciplina de la UEFA haurà d'estudiar diumenge les al·legacions del Barça i prendre una decisió, que podria deixar el futbolista fora de la final de Wembley.

Segons el vídeo que el Reial Madrid ha fet arribar a la UEFA acompanyat de declaracions de futbolistes del conjunt blanc, Sergio Busquets es va adreçar a Marcelo dient-li " mono ". En canvi, l'organisme ignora les al·lusions del Madrid referents a l'antiesportivitat dels jugadors del Barça, als quals van acusar de simular faltes.

La UEFA no juga amb el racisme

Quan es parla de racisme, la UEFA no fa broma i les seves sancions sempre són contundents. Segons David Taylor, secretari general de l'organisme, "la UEFA ha intensificat els seus esforços en els últims temps per continuar el missatge que el racisme no forma part del futbol o de la societat".

Per decidir si sanciona Sergio Busquets i amb quants partits, el Comitè de Control i Disciplina analitzarà l'article 11 bis del reglament disciplinari. El text, que apareix a la pàgina 5, té quatre punts, però el que s'analitzarà és el primer: "Qualsevol persona que insulti la dignitat humana d'una persona o d'un grup de persones, per qualsevol mitjà, fins i tot per raons de color, raça, religió o origen ètnic, incorrerà en una suspensió de cinc partits o per un període determinat".

Per tant, queda clar que, si es demostra que Busquets li va dir a Marcelo " mono ", la sanció de cinc partits serà inevitable i el futbolista es perdria la final de Wembley. Pep Guardiola hauria de pensar una solució per suplir-lo. Keita i, sobretot, Mascherano serien els futbolistes amb més opcions d'entrar a l'onze inicial.

El dia abans de jugar el partit de tornada de les semifinals de la Lliga de Campions, Pep Guardiola va reconèixer en roda de premsa que, de demostrar-se que un jugador del Barça s'havia comportat així, estarien "molestos i gens orgullosos". Aquella compareixença va estar marcada per les moltes preguntes al voltant del tema arribades dels periodistes estrangers, molt sensibilitzats amb els temes relacionats amb el racisme.

Dues paraules

Les al·legacions del Barça van encaminades a demostrar que Sergio Busquets, que a les imatges del vídeo es tapa una part de la boca, no va utilitzar el mot " mono " i, en canvi, va vocalitzar dues paraules: " Mucho morro ".

El Comitè de Control i Disciplina de la UEFA, tal com explica l'article 23 del règim disciplinari, està format per un president i nou membres, mentre que el d'apel·lació en té dos més, onze.

Per prendre una decisió en ferm es necessita que almenys tres dels seus membres hi siguin presents i, tot i que la decisió es prendrà diumenge, no s'informarà el Barça de la resolució fins dilluns, dotze dies abans de la final de la Lliga de Campions.

stats