MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 22/04/2012

Vettel torna a portar el Red Bull al capdavant de la graella

Nuria García
1 min
Sebastian Vettel va tornar a aixecar el seu dit índex per celebrar la primera 'pole position' de la temporada 2012.

BARCELONARed Bull torna a ocupar el primer lloc en la graella de sortida d'un Gran Premi. Després de dominar amb una claredat impressionant la temporada passada, enguany els de Red Bull no estaven tenint el rendiment esperat en les primeres curses. Tot i això, a Sakhir, Sebastian Vettel va demostrar que el potencial dels cotxes dissenyats per Adrian Newey segueix intacte. I és que els Red Bull funcionen, són capaços de ser els més ràpids a una volta i, vist el que va passar en les dues sessions de lliures de divendres, també poden tenir un ritme de cursa elevat, fet que els fa col·locar-se entre els favorits per repartir el podi d'avui a Bahrain.

Tot i això, avui caldrà estar atents a la degradació dels pneumàtics i als problemes de visibilitat a causa de la sorra que es queda en suspensió a l'aire. Les altes temperatures que hi ha al circuit de Sakhir faran que les gomes toves durin poc i, per tant, els pilots hauran de fer diverses visites als seus mecànics. Això farà que les estratègies dels equips -que en principi faran que s'aturin entre tres i quatre cops als boxs- variïn i siguin molt importants.

Per la seva banda, el català Pedro Martínez de la Rosa ha aconseguit per primer cop un temps que li permet no sortir des de l'última fila de la graella. Això, sumat a la sanció de Pastor Maldonado per haver canviat el canvi de marxes -perd cinc posicions a la graella de sortida-, farà que el català arrenqui el GP de Bahrain des de la 21 posició.

stats