MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 12/09/2011

Vettel, sense competència

Nuria García
2 min
Vettel va emocionar-se després de tornar a pujar al graó més alt del podi de Monza per segon cop i, de retruc, deixar pràcticament sentenciat el seu segon Mundial consecutiu.

BarcelonaNomés falten sis curses perquè aquest Mundial 2011 abaixi el teló. Seran sis curses en què la principal atracció serà saber qui acaba segon, ja que el campionat està més que sentenciat. Ahir, a Monza, davant milers de tifosi que esperaven un triomf d'un Ferrari, Vettel va fer el que millor sap fer: guanyar i aconseguir la seva vuitena victòria de la temporada amb una superioritat incontestable. I és que ara per ara sembla que ningú li pot fer ombra. El domini de l'alemany de Red Bull només s'havia vist anteriorment amb Michael Schumacher, quan l'any 2004 va pujar fins al graó més alt del podi en 13 de les 18 curses del Mundial.

I és que Vettel podria aconseguir el seu segon Mundial a Singapur, tot just en la següent cursa. I sense cap carambola estrambòtica: si l'alemany guanya i l'acompanyen al podi Hamilton (2n) i Webber (3r), Vettel tindria matemàticament a la butxaca el campionat. I potser per això ahir, al podi de Monza, allà on va aconseguir la primera victòria de la seva carrera, a Vettel se li van escapar unes llagrimetes. Ell, que és poc donat a demostrar els seus sentiments, es va emocionar dalt del podi, on es va enfilar per primer cop fa tres anys. I això que a la sortida Vettel es va veure sorprès per Fernando Alonso. L'asturià, que sortia quart, va fer una sortida de les seves i va cruspir-se en una maniobra Button, Hamilton i Vettel. Com a Montmeló. Alonso es va veure beneficiat per la sortida del cotxe de seguretat després que Liuzzi provoqués un xoc múltiple en el primer revolt. Tot i això, el cotxe de seguretat només va ser a la pista tres voltes i, dues més tard, Vettel feia un gran avançament per tornar a posar les coses al seu lloc. Amb l'alemany distanciant-se al davant, la lluita interessant va ser la de la tercera plaça: Schumacher, Hamilton i Button. Button va ser el més llest de tots i va acabar emportant-se no la tercera, sinó la segona posició. Tercer va ser Alonso i els tifosi van celebrar el podi com si fos un triomf després que l'asturià hagués de suar de valent per defensar el podi de les envestides de Lewis Hamilton, que va ser quart.

La millor cursa d'Alguersuari

Jaume Alguersuari sortia divuitè. No era el millor lloc per mirar de sumar punts, però l'important és com s'acaba i no com es comença. I així va ser. Alguersuari va començar a remuntar, sense pressa però sense pausa. I de mica en mica va entrar a la zona dels punts. I de la desena posició... a la setena. Alguersuari acabava la cursa setè, la seva millor posició, i content, molt content. "No m'ho esperava! Haurem de sortir sempre divuitens!", deia, fent broma.

stats