MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 10/06/2012

Vettel dóna un cop d'autoritat i sortirà primer

David R. Jover
2 min
TORNA A SOMRIURE  Sebastian Vettel va aconseguir la segona pole de la temporada.

BARCELONARes pot aturar el progrés dels Red Bull cada temporada. Si fa falta reinventar-se, ho fan. Si els prohibeixen els orificis dels seus fons plans, els eliminen i tornen a competir.

L'actual campió del món, Sebastian Vettel, va demostrar ahir al Gran Premi del Canadà que tant ell com Red Bull estan preparats per a tot i que volen tornar a manar en el Mundial de pilots. El de constructors ja el comanden, però només els falta superar Fernando Alonso en el de pilots.

Amb la pole position aconseguida ahir el pilot alemany es postula com a favorit en un circuit complicat i que exigeix màxima concentració, sobretot al revolt que dóna accés a la recta principal. El d'ahir és un primer lloc com els de fa un any, amb sobrietat, seguretat i deixant enrere els rivals més directes.

Vettel va treure tres dècimes a Lewis Hamilton (2n) i Fernando Alonso (3r) i va aconseguir la segona pole position de la temporada. Era un dels dies claus, en què els equips importants volien veure quina era la resposta de Red Bull després que se'ls negués la utilització del fons pla. Tot i la prohibició, Vettel i Webber segueixen amb els mateixos punts. La guerra que semblava que Mercedes, Ferrari i McLaren havien guanyat s'ha capgirat, i aquesta tarda Vettel podria situar-se líder del Mundial si prepara l'estratègia necessària.

Decepció i bona feina

Una de les sorpreses dels entrenaments oficials van ser els resultats de l'escuderia Williams. Tant Bruno Senna com Pastor Maldonado no van passar del 15è i 16è lloc i van quedar molt lluny del que havien demostrat setmanes enrere. Ni l'un ni l'altre van passar de la Q2 i van quedar fora de la Q3 juntament amb Räikkönen, Kobayashi o Hülkenberg.

Però la sorpresa positiva de la qualificació va ser el català Pedro Martínez de la Rosa (HRT-Cosworth). El pilot barceloní va finalitzar en el 21è lloc, però va aconseguir el seu objectiu: ser millor que els Marussia i que el seu company d'equip.

De la Rosa va treure mig segon a Timo Glock i gairebé un segon a Charles Pic i el seu company d'equip, Narain Karthikeyan. L'objectiu principal del català a la cursa d'avui és millorar el dinovè lloc que va aconseguir al Circuit de Catalunya, el seu millor resultat fins ara.

stats