MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 31/10/2011

Vettel, només a un pas d'igualar el millor any de Schumacher

Nuria García
2 min
Vettel, només a un pas d'igualar el millor any de Schumacher

BarcelonaSebastian Vettel va aconseguir ahir, en el primer Gran Premi de l'Índia de la història, el seu onzè triomf de l'any. Tot i ser un circuit nou, el de Buddh, l'alemany va seguir imposant la seva llei i porta camí d'aconseguir trencar un altre rècord. Quan es va proclamar campió del món al Japó, va prendre-li a Alonso el rècord de ser el bicampió més jove. Ara, quan encara falten dues curses, podria igualar el rècord de triomfs en un any de Michael Schumacher, l'heptacampió del món i de qui Vettel segueix les passes a la F-1. El Kàiser, l'any 2004, va guanyar tretze de les divuit curses de l'any. I Vettel ara és a dos triomfs d'igualar aquella fita. Per aconseguir-ho, Baby Schumihauria de pujar fins a l'esglaó més alt del podi en les dues curses que falten perquè s'acabi el Mundial: Abu Dhabi i el Brasil. A més, també té a l'abast el rècord de pole positions en un any: catorze. De moment encara està en mans de Nigel Mansell, que el va aconseguir l'any 92, quan va proclamar-se campió del món.

Si això no fos prou al·licient per a aquest final de curs, el subcampionat segueix sense tenir propietari. Button, Alonso, Webber i Hamilton segueixen barallant-se, si bé Hamilton és qui ho té més complicat. El britànic va veure com ahir reapareixien els seus problemes amb Massa. El brasiler li va tancar la porta i va fer-lo entrar als boxs a canviar els bigotis. "No m'ha deixat espai, no he pogut fer res", deia Hamilton per ràdio, confiant que aquest cop la sanció no anés cap a ell. I així va ser, ja que els comissaris van sancionar Massa amb un drive through.

Un gran final de temporada

I un altre al·licient per a aquest final de curs és veure fins on pot arribar el Toro Rosso de Jaume Alguersuari. El cotxe del català ha anat de menys a més aquest any i, si en les primeres sis curses no va sumar cap punt, en les últimes cinc ha aconseguit puntuar en tres -de manera consecutiva en les dues últimes-. A més d'una bona cursa, Alguersuari va estar defensant-se dels atacs de Lewis Hamilton, que va tornar a la pista novè després de la seva visita als boxs pel xoc amb Massa. "Tant de bo hagués tingut aquest cotxe al principi del campionat", deia Alguersuari quan va baixava del cotxe. El català és optimista per al final d'any: "Començo a pensar que acabar desè al Mundial de pilots no és una utopia".

stats