LLIGA ENDESA
Esports 04/07/2012

Víctor Sada: "No vull que utilitzin el meu barcelonisme en contra meu"

Futur "La NBA és una opció" Negociació "La meva renovació està aturada i hem de tornar a parlar" Club blaugrana "Es bo que es valori la meva feina"

àlex Gozalbo
3 min
El base Víctor Sada, que disputarà els Jocs Olímpics per primera vegada, durant un partit de la Copa del Rei.

Des de divendres Víctor Sada, base del Barça Regal, està concentrat amb la selecció espanyola, preparant-se per debutar a Londres en uns Jocs Olímpics mentre mira de solucionar el seu futur, ja que de moment no hi ha entesa amb el club blaugrana per renovar el seu contracte.

Víctor, quin regust et deixa la temporada?

Ha sigut una temporada molt dura, molt exigent tant físicament com psicològicament. El balanç és positiu, sobretot després d'acabar amb un títol que ens va costar molt esforç, perquè l'equip hi va arribar amb molts problemes físics. És cert que no vam guanyar la Copa del Rei i la final four , on no vam saber estar prou concentrats contra l'Olympiacos, però la temporada ha sigut bona.

I personalment?

Estic content, però m'hauria agradat ser una mica més regular. Crec que en els moments importants, quan l'equip necessitava un plus, vaig ajudar, que és el que m'agrada.

Els de Londres d'aquest estiu seran els teus primers Jocs Olímpics. Com els afrontes?

Amb molta il·lusió i moltes ganes. Molta gent m'ha dit que és una experiència única i tinc curiositat per saber com ho sentiré jo. Encara queda molta preparació i tan sols espero que les lesions ens respectin a tots.

Com a espectador, quins records tens dels Jocs Olímpics?

Sempre que arriba l'estiu, cada quatre anys, m'agrada ser a casa i veure'ls per televisió amb la meva família, la meva germana i la meva parella. És un esdeveniment ideal per veure esports de tota mena. A la meva família ens agraden molt els esports i aquest és un moment molt maco, ja que competeixen els millors. Quan van ser els de Barcelona 92 jo era molt petit, però em vaig passar moltes hores al davant del televisor.

Quin és l'objectiu de la selecció espanyola?

No hi ha dubte que l'objectiu és una medalla. La nostra idea des d'un primer moment és estar molt concentrats, perquè els partits seran molt difícils. La clau és arribar als encreuaments amb molta implicació i en bon estat físic i mental. Quan arribin els partits importants del torneig haurem de treure el caràcter i l'experiència, dues de les virtuts d'aquesta selecció espanyola.

El gran rival per aconseguir la medalla d'or serà la selecció dels Estats Units. Tens algun jugador favorit?

Als que juguen ara els veig per la televisió, però no els tinc gaire controlats. M'encanta Derrick Rose, que serà el millor base dels pròxims anys, però no hi serà per lesió. Ho té tot i, a més, ha millorat el seu tir. La resta de bases tenen un estil similar: són molt bons en l'un contra un, reparteixen joc i físicament són explosius. Si ens creuem amb ells, estaré preparat per defensar-los.

Què canvia quan jugues contra una estrella de la NBA?

Ells estan acostumats a defensar molt amb les mans, amb més contacte físic, i això ens obliga a mentalitzar-nos molt per fer front a la seva agressivitat i a la contundència amb la qual dificulten les línies de passada.

¿Canvia molt el teu rol del Barça Regal amb Marcelinho Huertas del que tens a la selecció espanyola amb José Manuel Calderón i Sergio Rodríguez?

Sí, són molts anys jugant al Barça i sé què s'ha de fer. A la selecció el meu rol canvia, ja que hi ha el José Manuel Calderón i el meu paper és més de complement, però amb el Sergio Rodríguez mirarem d'ajudar en tot el que puguem. Suposo que dependrà del rival i de com estiguem.

Com van les negociacions amb el Barça Regal?

La meva renovació està aturada i hem de tornar a parlar. Estic tranquil, però en aquests quatre anys he fet una gran feina i crec que és bo que es valori la meva feina. No vull que utilitzin el meu barcelonisme en contra meu. La meva prioritat és seguir al Barça, però vull que es valori la meva feina.

Si no hi ha acord, et planteges anar a la NBA?

La primera opció és el Barça, que és on vull seguir, però ara mateix les coses estan molt allunyades.

Però algun dia t'agradaria provar l'experiència de la NBA?

Evidentment que jugar a la NBA és una opció. A Europa ja ho he guanyat tot i la meva mentalitat és guanyadora.

stats