BÀSQUET
Esports 25/08/2011

Víctor Sada, el salt definitiu

àlex Gozalbo
2 min

BarcelonaPer construir el millor equip mai s'han d'escollir els 12 millors jugadors. Es tracta de reunir les peces que et permetin construir un grup sòlid per competir al màxim nivell possible. Sergio Scariolo, entrenador de la selecció espanyola, ho sap i per això ahir va anunciar que apostarà per Víctor Sada, base del Barça Regal, per a l'Eurobàsquet de Lituània.

"Quan has de construir un equip, no es tracta d'una competició per veure quins són els millors jugadors, sinó per tenir clar quins són els més útils per fer el bàsquet que tu vols", assegura a l'ARA Rafa Vecina, que va ser entrenador ajudant de la selecció espanyola que es va proclamar campiona del món l'any 2006.

Les virtuts de Víctor Sada, que a Lituània debutarà en un campionat oficial amb la selecció espanyola, són conegudes per qualsevol aficionat al món del bàsquet. "Defensivament és dels millors jugadors de l'ACB i, a més, té talent per dirigir qualsevol grup", opina Rafa Vecina.

Segons l'exjugador, que la temporada passada va exercir d'entrenador ajudant a la Penya: "Sada és un jugador que mai prioritza la seva opció ofensiva, i això, en un equip en el qual tens jugadors com Joan Carles Navarro o Pau Gasol, és clau. El base encaixa a la perfecció en el paper que durant molts minuts haurà d'assumir el director de joc", diu Vecina.

No hi ha pilotes per a tots i l'equip s'ha de construir amb jugadors que puguin aportar altres coses: defensa, intensitat, rigor per distribuir les opcions de joc i, sobretot, caràcter competitiu per lluitar per cada pilota.

Scariolo, que ahir va descartar Carlos Suárez, viatjarà a Lituània amb tres bases: José Manuel Calderón, Ricky Rubio i Víctor Sada. A més, el tècnic italià compta amb Sergi Llull, un jugador polivalent acostumat a ocupar la posició de director de joc.

Segons Vecina: "Agafar tres bases no és un excés. A mi m'encanta. En un equip amb 12 jugadors és impossible que tots entrin a les rotacions i, per tant, apostar per tres bases és intel·ligent, ja que et permet enriquir el joc amb molts matisos".

Un dels pocs defectes de Víctor Sada és el tir exterior. La temporada passada, per exemple, tan sols va sumar 16 triples en 34 partits d'ACB. Vecina, però, no considera que sigui un problema: "És un aspecte que el jugador està millorant molt. L'estiu passat va treballar molt el seu tir amb Berni Rodríguez. L'equip té altres tiradors i no se'n ressentirà".

Vecina explica que, quan Pepu Hernández era l'entrenador, ja es va contemplar la possibilitat de comptar amb Víctor Sada per a alguna preselecció, opció que finalment no es va produir fins l'any passat. En aquella ocasió el base del Barça Regal no va passar l'últim tall.

La selecció espanyola jugarà avui a Múrcia i demà a València contra Austràlia, abans de viatjar a Lituània, on dimecres inicia l'Eurobàsquet com a gran favorita per aconseguir la medalla d'or.

Els equips ACB, en marxa

El Barça Regal de Víctor Sada comença avui la pretemporada, mentre que el Fiatc Joventut la va iniciar ahir i l'Assignia Manresa, dilluns. Xavi Pascual, que tan sols disposa de tres jugadors del primer equip (Rabaseda, Vázquez i Ndong), completarà els entrenaments amb Rodrigo de la Fuente, Dalibor Bagaric i nou joves del bàsquet base.

stats