HANDBOL
Esports 08/09/2012

Víctor Tomàs: "No hi ha cap sensació millor que ser el capità del Barça"

Gravetat "L'handbol a Espanya està en coma, molt fotut. Cal canviar moltes coses" Rival "L'Atlètic ara és diferent, però segueix sent un adversari temible"

David R. Jover
3 min
Víctor Tomàs somia poder aixecar avui el primer títol com a nou capità del Barça d'handbol.

Als 27 anys li ha arribat l'oportunitat de ser el capità del Barça, un somni fer realitat per a ell, barcelonista de naixement. Víctor Tomàs, extrem dret del Barça, espera aixecar aquesta nit el seu primer gran títol, la Supercopa d'Espanya, contra l'Atlètic de Madrid i en territori hostil. A partir de les 18 hores, i en directe per Teledeporte i TVE-HD, catalans i madrilenys disputen un duel espectacular.

Fa menys d'un mes éreu als Jocs Olímpics i ara ja arriba el primer títol. És massa d'hora?

La Supercopa d'Espanya sempre arriba aviat, ja ho sabem de cada temporada. Però no hi pot haver cap queixa, perquè l'Atlètic de Madrid està en igualtat de condicions: també té molts internacionals i tampoc han tingut gaire descans.

La temporada passada vau sortir escombrats de Vistalegre. ¿Voleu aquesta Supercopa més que mai?

Aquest títol ens motiva molt. Jo personalment la desitjo molt perquè vaig acabar molt dolgut l'any passat i l'equip va patir massa [el Barça va perdre per 33 a 26]. Crec que estem bé, que podem fer-ho bé i que podem guanyar.

¿Aquest Atlètic de Madrid és inferior al de la temporada passada?

És diferent. Ha perdut grans jugadors, com per exemple Sterbik, però ha fet grans reforços. No hi és Didier Dinart, però han fitxat Jakov Gojun, que és un altre mur defensiu de la selecció de Croàcia. No hi és Chema Rodríguez, però hi és Ivano Balic. No tenen Isaías Guardiola, però han fitxat Xavier Barachet, que té molta experiència. Potser seran diferents sense el joc que feia Luc Abalo. Això sí, segueix sent un equip temible, un equipàs.

Però ja no tenen Arpad Sterbik...

Ara el tenim nosaltres i és una sort. És un dels millors porters, si no el millor. Les seves actuacions marquen la diferència en els partits i campionats i es porta molt bé amb Daniel Saric, que també ajuda. S'acoblarà a l'equip de seguida i formaran un gran tàndem.

Vosaltres sou millors ara?

Tenim la millor porteria del món, amb Saric i Sterbik, i això ajuda molt. Però la baixa del Lázló Nagy és molt important. Donava molt a tots dos costats de la pista, però han arribat dos grans jugadors en el seu lloc i també en el que ocupava Igropulo.

La baixa de Nagy, però, es notarà molt més en defensa.

Sense ell serà més complicat, perquè ocupava una posició específica, però tots farem un pas endavant i tenim grans defensors com Jernemyr, Sorhaindo i Viran Morros.

Com són Montoro i Gurbindo, els jugadors que han arribat per substituir Nagy i Igropulo?

Ángel Montoro té un llançament exterior espectacular, molt dur. D'altra banda, Eduardo Gurbindo és molt disciplinat tàcticament i perillós en atac. Són jugadors de gran nivell i que també ajudaran defensivament pel bé col·lectiu de l'equip.

A escala personal passes a ser el capità. Content?

Si ets del Barça i de Barcelona i sempre has mamat aquest club, no hi cap sensació millor que aquesta. És un orgull i un motiu d'alegria. Portar el braçal de capità em dóna un plus per disputar cada partit.

Ja vas aixecar la Supercopa Catalana contra el Granollers. Què vas sentir?

Sent capità els sentiments es multipliquen perquè ho vius d'una manera especial. És el club de la meva vida, el club que sempre he animat. Espero aixecar molts més títols en els anys que estigui al club.

Parlem de l'handbol espanyol. ¿Et sap greu la situació que està passant la Lliga?

L'handbol a Espanya està en coma, molt fotut. Marxen grans jugadors de la Lliga per culpa de molts clubs que prometen una cosa i després no compleixen. I després no en té la culpa ningú, no hi ha responsables i ningú es fa càrrec del que s'ha signat. Cal canviar moltes coses en aquest esport si no volem que empitjori.

En canvi, sorgeixen grans projectes, com el del PSG a França...

M'agrada que hi hagi bons projectes com el de París. Però m'agradarà més si és un projecte que no s'acaba ràpid. Ja vam veure què va passar amb el Copenhaguen, que fa un any era temible i ara s'ha hagut de fusionar amb un altre equip i ha perdut grans estrelles.

stats