LLIGA ENDESA
Esports 10/07/2012

Víctor Sada ho té clar: o el Barça li millora l'oferta de renovació o marxa a la NBA

El jugador demana un augment de sou -és el tercer pitjor pagat de l'equip- i té en ment fer el gran salt a la NBA encara que acabi perdent diners anant-hi

D.r. Jover
2 min
Víctor Sada, amb el títol de la Lliga Endesa

BarcelonaVíctor Sada és el tercer jugador més mal pagat de la plantilla del Barça Regal. Ara, sabent que és internacional absolut amb la selecció espanyola i sent conscient que el seu rol al Barça Regal és important, ha demanat al Barça un esforç per retenir-lo. La prioritat de Víctor Sada, però, és quedar-se al Barça Regal, el club de la seva vida. Però no vol que aquest fet li jugui en contra a l'hora de negociar el seu nou contracte com va afirmar en una entrevista al Diari ARA.

Des que va aterrar a la concentració de la selecció espanyola, Víctor Sada ha anat parlant amb els seus companys un possible salt a la NBA. Hi ha dos equips que han mostrat interès en els seus serveis. El primer d'ells és Memphis i el segon Houston Rockets. Tot i que Sada sap que a la NBA no podrà aconseguir un contracte millor que el que li ofereix el Barça, el jugador de Badalona està disposat a marxar als Estats Units si el club blaugrana no li millora l'oferta inicial presentada.

I és que Víctor Sada té sobre la taula una oferta propera als 800.000 euros bruts, però ell i els seus agents consideren que la seva fitxa ha de ser al voltant del milió d'euros. Ningú pot negar que el jugador és cada cop més important en els esquemes de Xavi Pascual.

La fiscalitat, en contra

Els jugadors de bàsquet acostumen a negociar els contractes en quantitats brutes i només les grans estrelles poden exigir cobrar en quantitat netes. El fet que a Catalunya es tributi a un 56% perjudica els ingressos d'un Sada que, tot i ser el tercer pitjor pagat de la plantilla, ha vist com diversos companys acaben cobrant més per culpa dels impostos. El fet que diversos jugadors no residents a Espanya només tributin a un 24% fa que ingressin més diners.

stats