LLIGA ACB
Esports 31/01/2011

Victòria d'Svetislav Pesic abans de tornar al Palau

El Regal Barça va sumar ahir la novena victòria consecutiva a l'ACB, on diumenge s'haurà de veure les cares amb un dels equips més difícils del moment, el Power Electronics València d'Svetislav Pesic.

àlex Gozalbo
2 min
Svetislav Pesic, entrenador del Power Electronics València, durant el partit d'ahir.

BARCELONA.Svetislav Pesic li ha canviat la cara al Power Electronics València. L'equip ha passat de sumar una victòria en 7 partits a acumular, des de la seva arribada, tan sols una derrota en 12 compromisos a la Lliga ACB. Diumenge (12.30 h) visita el Palau Blaugrana, on s'haurà de veure les cares amb el líder de la Lliga ACB.

El Regal Barça, que ahir no va patir per superar el CB Granada (75-64), serà una de les primeres proves de foc per al tècnic, qui haurà de jugar contra equips com el Reial Madrid, el DKV Joventut, el Caja Laboral i el Blancos de Rueda Valladolid durant les properes setmanes. Es tracta de la fase d'encontres que va provocar amb la destitució de Manolo Hussein.

Pesic és un entrenador sorprenent. Fa uns dies va quedar-se a un pas de guanyar al Sinan Erdem Arena gràcies a una magistral defensa de Florent Pietrus, un aler, sobre Saras Jasikevicius, un base. Amb tàctiques així espera sorprendre Xavi Pascual al Palau Blaugrana.

El tècnic manté la fama de dur que va exhibir a Barcelona i, en tornar del viatge a Istanbul, va donar-li instruccions al conductor de l'autobús perquè s'adrecés directament a la Fonteta, on va fer entrenar l'equip després de la derrota.

L'exigència de l'entrenador, que ha rebaixat en sis la mitjana de punts rebuts per l'equip valencià (de 79,4 a 73,1), continua sent màxima i, amb ell a la banqueta, jugadors com Víctor Claver han millorat de forma evident les seves prestacions.

Sumant compromisos d'Eurolliga, el balanç a València de Pesic -que com a entrenador blaugrana va donar la primera Eurolliga al club- és de 16 victòries i 3 derrotes en 19 partits.

Bon partit al Nou Congost

L'Assignia Manresa es va quedar a un punt de guanyar el Reial Madrid (61-62) en una jornada en què el DKV Joventut es va retrobar amb la victòria a Maó, on va superar el Menorca Bàsquet (72-87). La Penya es referma a la vuitena plaça de la classificació.

stats