L'ANGOIXA DE L'ASTURIÀ
Esports 25/11/2011

Villa comença a sentir el xiuxiueig del Camp Nou

Villa no compta amb la suport unànime de l'afició del Camp Nou com altres jugadors i els crítics cada cop es deixen veure més. Ja no és titular indiscutible com l'any passat i ha baixat el ritme golejador.

Albert Solé
2 min
Villa comença a sentir el xiuxiueig del Camp Nou

BARCELONA.Tots els exjugadors del Barça que han estat discutits alguna vegada coneixen aquesta sensació. Quan el Camp Nou la pren amb algun jugador pot arribar a ser cruel, i David Villa està notant aquest xiuxiueig cada cop que erra una ocasió. Dimarts van jugar a San Siro, però a Twitter es va notar el mateix murmuri molest.

Quan a Pep Guardiola li pregunten per l'asturià i les seves suplències, molt més habituals que l'any passat (dels 22 partits oficials disputats, en set ha sigut suplent i un cop ha quedat fora de la convocatòria), el tècnic sempre diu que ell no dubta de Villa ni de les seves qualitats i sempre li agraeix el que aporta al grup. La realitat és que el curs passat, tot i acabar amb 31 gols en totes les competicions -unes xifres de davanter de màxim nivell-, una part important de l'afició blaugrana no estava satisfeta del tot, ja que tenia la sensació que fallava més del que marcava. El golàs que va marcar a Wembley en la final de la Champions va esmorteir les veus crítiques, però el mal inici golejador d'enguany -marca un gol cada 177 minuts, és a dir, cada tres partits- ha fet reflotar amb més força l'ambient contrari a David Villa.

Fa unes setmanes al programa de TV3 Crackòvia ho van saber explicar molt bé: es veia el vestidor del Barça, que, amb la marxa de Milito, buscava la toia d'aquesta temporada, el jugador de qui riure's, i escollien per unanimitat Villa. Ha arribat un punt en què els detractors del davanter asturià es reforcen cada cop que falla un gol o cau en fora de joc -una altra de les crítiques habituals-, però no canvien d'opinió quan marca.

A València, Saragossa i Gijón, les ciutats dels tres anteriors equips de David Villa, on l'estimen amb bogeria i on era el líder i feia gols a cabassos, es fan creus que el davanter, màxim golejador de la història de la selecció espanyola, estigui tan discutit a Barcelona per l'entorn. El director de Superdeporte, el diari esportiu valencià que va publicar que la relació entre Villa i Messi era irrespirable, Joan Carles Martí, explica quins creu que són els motius: "El Barça està construït al voltant de Messi i qualsevol jugador que pugui convertir-se en una amenaça per a ell acaba sortint per la porta del darrere, com Eto'o, Bojan o Ibrahimovic". El cap d'esports de Radio Zaragoza (SER), Juan Carlos Yubero, admet que Villa pateix la pitjor sequera golejadora de la seva carrera, "però mediàticament cal vendre notícies i es fa gran un detall anecdòtic". I a Gijón, allà on va començar a jugar, el veterà periodista d'El Comercio, Manolo Rosety, explica: "M'estranya que Villa estigui discutit a Barcelona, però el que m'estranya més és on juga. Conec Villa des de juvenils, i mai havia jugat d'extrem".

stats