Publicitat
Publicitat

Un jove, multat amb 3.001 euros a la final del Calderón

"Violent, racista, xenòfob i intolerant" per una bufanda

Sergi Massó i un noi de Tortosa són els primers multats per haver lluït símbols independentistes a la final de Copa al Calderón. Els acusen de "violents i intolerants", i els han sancionat amb 3.001 euros.

De moment només s'han conegut dos casos, però si la Policia Nacional de Madrid tramita tantes multes de 3.001 euros per cada estelada o bufanda independentista que va requisar el dia de la final de la Copa del Rei al Calderón entre el Barça i l'Athletic Club, aviat haurà acabat amb el dèficit públic de l'estat espanyol. Dimarts es va conèixer el cas de Sergi Massó, que ha sigut multat amb 3.001 euros i sis mesos sense poder entrar en un recinte esportiu, per haver anat a l'estadi Vicente Calderón amb una bufanda independentista catalana i basca alhora. I ahir un noi de Tortosa -que no s'ha volgut identificar- va explicar a naciodigital.cat que també havia rebut una sanció de la mateixa quantitat, segons la denúncia, "per haver refregat una bandera independentista a la cara dels agents durant l'emissió de l'himne nacional [espanyol] i cridar-los «España cabrona, deja Barcelona »". En els dos casos els apliquen l'article 22.2 de la llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport.

Tres mensualitats d'un becari

Sergi Massó avui compleix 26 anys i encara no sap com pagarà la multa si el recurs que presentarà demà no prospera. "3.000 euros són tres mensualitats del meu sou de becari!", explica a l'ARA. Massó és llicenciat en biologia, té dos màsters i està fent el doctorat a la UB. A més, des del 2010 és militant per primer cop d'un partit polític, Solidaritat per la Independència (SI). "El partit m'està ajudant en tot i m'ha donat la cobertura legal", explica aquest jove, que si la sanció s'acaba executant també deixarà de tenir una altra font d'ingressos: "Si no puc entrar durant sis mesos en un recinte esportiu no sé què faré, sóc entrenador i àrbitre de waterpolo, i a més faig de speaker a la piscina de l'Atlètic Barceloneta".

Aquesta situació l'ha desbordat una mica perquè ell "només volia anar a veure un partit de futbol". "Em feia molta il·lusió la final de Copa perquè era el primer cop que anava a veure un partit fora de Barcelona, i perquè era l'últim de Guardiola", explica Sergi Massó, que recorda que quan el policia li va prendre la bufanda -amb la qual ha anat al Camp Nou un munt de vegades des de fa quatre anys- a l'entrada de l'estadi la va posar sobre una pila d'estelades i samarretes molt gran, "i això només era a la porta per on vaig entrar jo!" Massó explica que ha rebut molt suport des de molts àmbits, "però del Barça encara no en sé res".

Més continguts de