Esports 15/08/2012

Ofensiva del Barça per Song

El Barça ha iniciat l'ofensiva per fitxar Alex Song. El vicepresident blaugrana Josep Maria Bartomeu va fer un pas endavant per desencallar l'operació i va desplaçar-se fins a Londres per negociar.

Martí Molina / Nuria García
3 min
Arsène Wenger topa de nou amb el Barça. El tècnic alsacià intentarà dificultar el fitxatge del migcampista internacional camerunès Song per a l'entitat blaugrana.

BARCELONA.El Barça ha fet un pas endavant per incorporar el jugador camerunès de l'Arsenal Alex Song. Mentre ahir alguns mitjans de comunicació ja informaven que la directiva blaugrana havia fet una primera oferta formal pel jugador de 15 milions d'euros, segons va avançar RAC1 el vicepresident esportiu del club Josep Maria Bartomeu es va desplaçar fins a Londres per encarregar-se ell mateix de les negociacions i mirar de donar un impuls definitiu a l'operació.

Amb Bartomeu a Londres s'ha iniciat doncs l'ofensiva del Barça per aconseguir Song, malgrat que el tècnic de l'Arsenal, Arsène Wenger, s'entesti a negar-ho. Ahir al matí, l'entrenador va sortir al pas dels rumors i va dir que el jugador no es mouria de Londres. "No hi ha res del cas Song. El jugador té tres anys de contracte i no està en la mateixa situació que Robin van Persie. Els diaris espanyols no són gens seriosos i nosaltres ja hi tenim experiència", va dir Wenger després de sentir com dilluns Song es deixava estimar públicament pel conjunt blaugrana. I va sentenciar: "No hem tingut cap contacte amb ningú del Barça".

L'entrenador francès és gat vell en matèria de fitxatges, i ell i el club blaugrana ja s'han hagut d'enfrontar en més d'una ocasió. El cas més recent és el traspàs de Cesc (l'estiu passat) i ara el patró de conducta del tècnic gunner és més o menys el mateix. Wenger no veu amb bons ulls que el Barça intenti fitxar de nou un jugador seu i tampoc paeix bé que el jugador estigui disposat a vestir de blaugrana. De fet, la secretaria tècnica que encapçala Andoni Zubizarreta sap que negociar amb Song és senzill, però fer-ho amb l'Arsenal és molt complicat.

Un dels aspectes que complica l'escenari és que l'Arsenal té altres prioritats ara mateix. Els gunners veuen com el seu millor jugador, Robin van Persie, vol marxar, i han rebut diferents ofertes, una de les quals del Manchester United. Van Persie està decebut després de molts anys sense guanyar res i Wenger intenta fer-se fort com sigui per no perdre més efectius i poder alçar la moral de la seva afició. Centrats en l'afer Van Persie, a Anglaterra parlen poc de la possibilitat de veure com Song fa les maletes i viatja fins a Barcelona.

El Barça ho sap i intenta treballar de pressa però amb calma, ja que incorporar un jugador com el camerunès és important, però tampoc és vital. Amb Jordi Alba fitxat i jugadors del Barça B com Sergi Roberto demanant pas, el Barça no vol negociar donant la sensació d'estar desesperat. Zubizarreta i Rosell saben que no hi ha res pitjor que negociar quan el club venedor sap que necessites fitxar com sigui i tens molts diners. Així que el missatge és clar: el Barça no pot tirar la casa per la finestra per Song perquè no té molts diners per fitxar, després d'haver-se gastat part del pressupost en Alba.

Una de les solucions que medita el club és oferir a l'Arsenal jugadors per entrar en l'operació, però aquesta opció, que ja es va intentar introduir durant les negociacions per fitxar Cesc Fàbregas, no acaba d'agradar a Arsène Wenger. Ara mateix, el Barça té una plantilla prou àmplia, un fet que obliga a buscar una solució per a l'holandès Ibrahim Afellay i buscar una possible cessió de Jonathan dos Santos -sona amb força el Sevilla-, que marxarà sobretot si finalment Alex Song vesteix de blaugrana. Song és precisament la peça que falta a Vilanova: l'home que pugui fer de Sergio Busquets per donar descans al jugador de Badia del Vallès.

Tello, lligat

El mercat blaugrana també té altres fronts oberts, com el de Tello. El club confia poder tancar un nou contracte amb el jugador de Sabadell aviat, garantint a l'extrem una plaça al primer equip -actualment té fitxa del Barça B-. Diferents equips s'han interessat per Tello, com el Liverpool, però ni el Barça ni el jugador treballen amb la possibilitat d'un adéu de Tello, que agrada a Vilanova.

De fet, el representant del jugador, Josep Maria Orobitg, va ser ahir a la Ciutat Esportiva per negociar l'ampliació d'aquest contracte, que acaba el 2013. El Barça, doncs, podria comunicar aviat que Tello passa a ser jugador del primer equip per a les pròximes temporades.

stats