OBERT D'AUSTRÀLIA
Esports 25/01/2012

Xaràpova i Kvitova jugaran una semifinal on es decideix qui serà la número 1

Petra Kvitova i Maria Xaràpova s'enfrontaran a la segona semifinal de l'Open d'Austràlia, després d'haver solucionat amb comoditat els seus compromisos davant la italiana Sara Errani i Ekaterina Makarova

Efe
2 min
Maria Xaràpova, celebrant el seu triomf davant Makarova

MelbourneLa russa i la txeca no només lluitaran per arribar a la final, ja que la semifinal decidirà qui de les dues serà la nova número 1. Després de la derrota de l'actual número 1, Caroline Wozniacki, als quarts de final, tres de les quatre jugadores que han accedit a les semifinals tenen opcions de sortir del torneig al capdamunt de la classificació mundial femenina.

Kvitova, segona cap de sèrie, no va tenir un partit tan fàcil com s'esperava davant la italiana, revelació del torneig, que va plantar cara a la txeca i va fer un joc molt valent durant tot el partit, malgrat el potencial superior de la seva adversària. Després de dominar la txeca en un disputat primer set, la jugadora transalpina va reaccionar i va aprofitar els nombrosos errors no forçats de la seva contrincant per aconseguir el trencament de servei i prendre un avantatge de 4-1 en el segon.

En aquest moment, Kvitova va asserenar el seu joc, va començar a col·leccionar cops guanyadors i va esborrar de la pista la combativa Errani, a la qual va endossar un parcial de 5-0 per emportar-se el partit i accedir a semifinals.

Per la seva banda, Xaràpova es va mostrar molt superior en el duel de jugadores russes a Makarova, la 56 del món i una de les grans sorpreses del torneig, que havia estat capaç d'eliminar Serena Williams i Vera Zvonareva (7). Però Xaràpova no li va concedir cap oportunitat i va imposar un fort ritme des de l'inici, amb un joc molt agressiu, pressionant molt a la resta i imposant-se amb un total de 26 cops guanyadors en 86 minuts de partit.

Clijsters, eterna

La primera semifinal enfrontarà la veterana belga Kim Clijsters amb la bielorussa Victoria Azarenka. Clijsters, vigent defensora del títol, es va imposar a Caroline Wozniacki, actual número 1 del circuit, i es va classificar per a semifinals, on ara es creuarà amb Victoria Azarenka, botxí d'Agnieszka Radwanska.

Kim Clijsters es va imposar per un marcador global de 6-3 i 7-6 (4) després d'una hora i quaranta minuts de joc. En el partit que va obrir la jornada a la Rod Laver Arena, la bielorussa Victoria Azarenka es va imposar a la polonesa Agnieszka Radwanska per un tempteig de 6-7 (0), 6-0 i 6-2, després de dues hores i un minut d'acció.

stats