BÀSQUET: LLIGA ACB
Esports 17/04/2011

Xavi Pascual escriu com sortir de la crisi de resultats

àlex Gozalbo
2 min
Sada, Grimau, Pascual i Navarro amb el llibre que ha escrit l'entrenador.

El Regal Barça ha perdut cinc partits dels últims sis que ha jugat, però avui (12.30 hores, Esport3) sortirà al Palau Blaugrana amb el convenciment de guanyar el seu rival, el Blancos de Rueda Valladolid. Xavi Pascual no està preocupat i, de fet, sap com sortir d'aquesta crisi de resultats. És més, ho ha escrit.

El tècnic va presentar dimarts el seu primer llibre, Pensar en l'equip. Com entenc el bàsquet (i la vida) . En el volum hi apareixen moltes claus per interpretar el difícil moment pel qual passa el Regal Barça. "De vegades no és important si t'equivoques, però has de saber per què, i no fer res només per fer-ho, sinó fer-ho amb decisió i valentia", escriu el tècnic de Gavà.

"Evidentment, els partits anteriors sempre condicionen els següents i, per tant, primer de tot cal veure per què perds. No totes les derrotes són iguals", assegura Pascual. Hi ha derrotes, però, que preocupen més: "Quan perdem per qualsevol causa que nosaltres puguem controlar, sí que tenim un problema i, aleshores, hem d'atacar-lo". És el cas que ara viu el Regal Barça, amb tots els equips mirant de forçar-lo a jugar en estàtic, evitant que pugui córrer per crear desequilibris en els primers segons de possessió.

L'eliminació europea contra el Panathinaikòs ha fet mal. "És com quan perds un familiar. Com més l'estimes, més temps necessites per recuperar-te. Aquesta derrota ens ha fet mal, però això és bo perquè vol dir que aquesta final four ens importava molt", assegura Xavi Pascual.

Joan Creus, secretari tècnic i autor del pròleg del llibre, admet que "Pascual és un entrenador avançat, que s'anticipa a la situació i és un referent per a la resta". Creus no dubta que l'equip sortirà d'aquesta "petita baixada" que experimenta. El rival d'avui, el Blancos de Rueda Valladolid, ocupa la vuitena posició a l'ACB i la seva lluita se centra en entrar al play-off .

stats