Esports 18/07/2012

Zubi diu que Mascherano renovarà aviat i que parlarà amb Puyol

A.s.
2 min
Mascherano al rondo amb Messi.

BARCELONA.Després de dos anys com a director esportiu del Barça, Andoni Zubizarreta ja ha demostrat moltes vegades que no li agrada parlar de les negociacions amb jugadors que vol fitxar, renovar o facturar : "El nostre objectiu és arribar a les 12 de la nit del dia 31 d'agost amb el millor equip, havent donat els millors recursos a l'entrenador per afrontar la temporada. Però a partir d'aquí no acostumem a donar detalls de les negociacions i dels jugadors que interessen". Per això, quan parla obertament d'un nom és perquè està fet al 99%. Aquest és el cas de Javier Mascherano. I és que sense que ningú li preguntés per ell, Zubizarreta va aprofitar una resposta sobre Puyol per anunciar que l'ampliació i millora de contracte de Javier Mascherano està pràcticament acordada. Zubi no va donar xifres de cap tipus, però ahir el Mundo Deportivo ja insinuava que li podrien allargar el contracte del 2014 al 2016.

Una altra renovació que sembla ben encarrilada és la del capità Carles Puyol (34 anys). Com va reconèixer Zubi, és una situació especial: "És un cas que va més enllà d'una simple renovació, per trajectòria i història". Per això, Zubizarreta va dir: "Quan torni d'aquesta merescuda setmana de vacances ens asseurem amb ell i parlarem de com veu el seu futur".

En canvi, sobre Adriano, tot i que el seu representant hagi dit aquesta setmana que parlaria amb el Barça d'una possible renovació, Zubi va comentar: "No hem parlat de temes de contracte, sinó únicament del rendiment i altres qüestions. Estem contents amb ell. Però aquestes converses responen únicament a una conversa habitual entre director esportiu i representants".

"Javi Martínez? No toca"

A l'hora de parlar de possibles fitxatges, el director esportiu va mantenir el seu hermetisme habitual i ni tan sols va voler marcar quines prioritats té l'equip. En canvi, Tito Vilanova va ser molt més transparent: "La sortida de Keita fa que hàgim de buscar algú per a la seva posició. En cas que no el trobem, buscarem la solució a casa". Així, la posició de migcampista se suma a la del central, que Vilanova ja va demanar el dia de la seva presentació. En aquest sentit, Javi Martínez apareix com el fitxatge ideal perquè cobreix les dues posicions: "Si trobem un jugador que pugui cobrir el centre i el pivot defensiu, perfecte. Javi Martínez? No ens toca dir noms. Ell s'adapta a les dues posicions, però com altres jugadors d'Europa. Tot plegat dependrà de la capacitat econòmica del club. Si no, ens espavilarem amb el planter", va reiterar. A més, el tècnic va tornar a recordar que no estan interessats en cap davanter: "Ja vaig dir que no buscàvem un jugador al davant perquè creiem que el David Villa es recuperarà. A més, ja vam quedar que els diners ens els gastaríem en defenses perquè davant no ens fa tanta falta".

Finalment, Andoni Zubizarreta es va mostrar un pèl molest amb els responsables de l'Ajax per les declaracions que han fet recentment sobre Muniesa: "Sembla que hi ha alguns equips que sí que expliquen les negociacions, però nosaltres no. Avui Muniesa s'ha entrenat i a la tarda també ho farà. A partir d'aquí, ja ho veurem".

stats