COPA DEL REI
Esports 14/12/2011

Un apàtic Espanyol no passa de l'empat a Balaídos

àlex Gozalbo
2 min
Álex López i Cristian Gómez.

El partit de Vigo és d'aquells que farien mandra a la majoria de futbolistes. Jugat menys de dos dies després del duel contra l'Atlètic de Madrid i amb un incòmode vent que dificultava qualsevol desplaçament de la pilota, l'enfrontament tenia pocs ingredients per motivar els jugadors de l'Espanyol. L'empresa d'activar el grup no era senzilla, però Mauricio Pochettino va intentar presentar un conjunt competitiu, farcit de jugadors joves i altres de necessitats de demostrar coses. No se'n va sortir i el partit d'anada dels setzens de final de la Copa del Rei va acabar sense gols (0-0), i el que és pitjor, sense cap rigor competitiu.

Alguns futbolistes, com Forlín, que va ocupar el lloc de central, van jugar concentrats perquè la seva posició no era l'habitual. D'altres es van esforçar perquè no estan acostumats a disposar de minuts i no volien deixar passar l'oportunitat de reivindicar-se. El cas, però, és que l'equip no va competir amb ganes i es va contagiar de la desídia d'una competició que, cada any que passa, perd més prestigi.

L'Espanyol va monopolitzar la pilota en una primera meitat en què el Celta de Vigo tan sols es va mostrar perillós en els contraatacs. El conjunt gallec, tan apàtic com el públic de Balaídos, va pressionar poc i amb poca convicció, i va donar temps als futbolistes de l'equip català a fer conduccions més llargues de les habituals.

En algun moment el ritme del partit, més pròxim a un enfrontament de pretemporada que a un de futbol professional, va immobilitzar els jugadors de l'Espanyol, que ni tan sols es van esforçar per recordar que la Copa del Rei és el camí més directe per jugar a Europa la pròxima temporada.

El partit va anar perdent la poca intensitat amb la qual va començar i els futbolistes dels dos equips van caure en una apatia poc productiva. El ritme es va anar repetint una vegada i una altra; dues passades, pèrdua de pilota.

Canvis contra la desídia

Mauricio Pochettino va situar Rui Fonte i Verdú al camp en els últims 30 minuts per intentar activar l'equip, però el partit ja no tenia solució. L'única nota positiva de la recta final va ser el debut d'Albert Canal, que va ocupar el lloc de Víctor Álvarez, lesionat.

stats