BARÇA
Esports 05/07/2012

"Si no vaig ara als Jocs, no hi aniré mai"

Jordi Alba va assegurar el dia que va rebre l'homenatge a l'Hospitalet com a guanyador de l'Eurocopa que vol ser a Londres. Aquesta tarda firmarà el contracte amb el Barça i tornarà al club set anys després.

Martí Molina
3 min
HOMENATGE AL CAMPIÓ 
 Jordi Alba, al balcó de l'Ajuntament, va saludar els 2.000 veïns que l'aclamaven i va rebre L'Acollidora de mans de l'alcaldessa.

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT.Guanyar l'Eurocopa, acomiadar-se del València, rebre l'homenatge de l'Hospitalet de Llobregat i firmar el contracte com a nou jugador del Barça. Aquesta és una de les setmanes mes atapeïdes de Jordi Alba, que avui rubricarà l'acord que el vincula amb el club blaugrana per a les pròximes cinc temporades.

Això sí, serà un aterratge llampec, ja que pocs dies després es concentrarà amb la selecció de futbol per disputar els Jocs de Londres. Una convocatòria polèmica, ja que el deixarà sense vacances i gairebé no podrà fer la pretemporada. Tanmateix, ahir el futbolista va assegurar que participar a la cita olímpica era el seu desig: "Físicament em sento molt bé i tinc moltes ganes de continuar jugant. Si no hi vaig ara no hi aniré mai". A més, va treure ferro al fet de tenir només deu dies de vacances, i també es va mostrar convençut d'adaptar-se "ràpidament" al joc del "millor equip del món", que compta amb Leo Messi, "el millor futbolista del món", de qui -segons assegura- els companys de la selecció l'hi han dit meravelles.

Homenatge a l'Hospitalet

Acabat d'arribar de terres valencianes, on va acomiadar-se del que havia sigut el seu club durant tres anys, Jordi Alba va passar un moment per les oficines del Camp Nou per fer-se la foto amb l'escut blaugrana. I a la tarda va anar a l'Hospitalet de Llobregat, la seva localitat natal. Allà l'esperava una ciutat orgullosa d'un futbolista que, en poc temps, ha tocat el cel futbolístic aconseguint el títol de seleccions més prestigiós del Vell Continent.

Unes 2.000 persones -la majoria nens- van aplegar-se a la plaça de l'Ajuntament per donar-li la benvinguda. "No ho vam dubtar ni un instant, sabíem que havíem de fer alguna cosa, un homenatge", va dir Cristian Alcázar, regidor d'Esports de la localitat.

Va ser un acte breu, però ple d'emocions. El jugador va ser rebut per l'alcaldessa, Núria Marín: "Tots recordem com després d'acabar la final de l'Eurocopa, el Jordi va tenir un record per a la seva ciutat. Et volem demostrar que, igual que tu dus l'Hospitalet al cor, la ciutat també et du a tu al cor". Per això l'Ajuntament li va concedir L'Acollidora , una reproducció d'una escultura que "simbolitza el tarannà obert i acollidor de l'Hospitalet".

Sense treure's la medalla que l'acredita com a campió de l'Eurocopa, Alba sortia al balcó i era rebut amb els crits de "Jordi, t'estimem" i "Jordi Alba, Pilota d'Or" pels dos milers de ciutadans que omplien la plaça. I novament a l'interior del consistori encara va tenir temps per atendre els més petits. Amb paciència i un somriure de felicitat als llavis, va satisfer els menuts que havien aconseguit pujar fins al primer pis per rebre, en forma d'autògraf, un record del seu ídol.

Signatura i presentació

Si ahir era el dia d'homenatge a Jordi Alba, avui el lateral es convertirà a tots els efectes en jugador del primer equip del Barça. A primera hora del matí passarà la revisió mèdica a l'Hospital de Barcelona, primer, i després a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

A la tarda firmarà el contracte a les oficines del club i després es farà la fotografia amb el president, Sandro Rosell, davant l'escut del club. Aproximadament a les cinc de la tarda, el jugador serà presentat al Camp Nou, en un acte obert als aficionats. Per acabar, oferirà la primera roda de premsa de blaugrana a la Sala París de l'estadi culer. "El Barça m'ha donat una segona oportunitat i intentaré no desaprofitar-la", va concloure el jugador, que va haver d'abandonar la disciplina blaugrana quan tenia 15 anys i que torna al club set temporades després.

stats