Esports 26/07/2012

Una atleta grega, expulsada per racisme

D.r.j
1 min
Paraskevi Papachristou durant una prova el 2011.

BARCELONAEl Comitè Olímpic Grec ha expulsat Paraskevi Papachristou, una atleta grega de triple salt, dels Jocs Olímpics de Londres a causa d'un comentari racista que va publicar al seu compte de Twitter. L'atleta, de 23 anys, va dir a la xarxa social: "Amb tants africans a Grècia... almenys els mosquits de l'oest del Nil menjaran menjar casolà", va etzibar sense pensar què li podria suposar el comentari.

I ahir li van comunicar la notícia que no participarà als Jocs Olímpics. Papachristou, després de la seva expulsió, es va mostrar molt penedida a través de Facebook: "Estic molt avergonyida i trista per les reaccions que he provocat, no volia ofendre a ningú ni violar els drets humans. El meu somni està vinculat als Jocs Olímpics i no hi podria participar si no respectés aquests valors ", va escriure la jove grega.

D'altra banda, Isidoros Kouvelos, el secretari general del Comitè Olímpic Grec, va voler explicar a la televisió grega Skai TV les raons de la decisió que va prendre l'organisme sobre Papachristou: "Ella no va mostrar cap respecte pels valors olímpics, de manera que desafortunadament se n'ha quedat fora. Ha comès un error i a la vida nosaltres paguem els nostres errors".

Així doncs, l'atleta grega no podrà participar en els seus primers Jocs Olímpics després d'haver guanyat en dues ocasions els Europeus sub-23.

stats