Barça
Esports Barça 16/05/2011

Abidal: "Em vull quedar a viure a Barcelona quan em retiri"

El francès ha assegurat que vol quedar-se a viure a la Ciutat Comtal quan es retiri, i per això desitja adaptar-se plenament, cosa que l'ha portat a aprendre fins i tot la llengua catalana

Efe
2 min
UNA ALTA MÈDICA INESPERADA Abidal entrenant-se a l'estadi. El seu retorn va sorprendre a tothom, ja que va ser operat fa tot just un mes i mig.

BarcelonaEl francès Eric Abidal, lateral esquerre del FC Barcelona, ha assegurat que vol quedar-se a viure a la Ciutat Comtal quan es retiri, i per això desitja adaptar-se plenament, cosa que l'ha portat a aprendre fins i tot la llengua catalana.

El jugador ha superat una greu malaltia, que el va dur al quiròfan per ser operat d'un càncer al fetge, i ja es troba apte per jugar a futbol. De fet, fins i tot ahir va ser titular en el partit Barça-Deportivo.

El francès està esperançat a participar a la final de la Lliga de Campions a Wembley contra el Manchester United. "Si no jugo no passa res, però hem de guanyar com sigui", ha dit en una entrevista als mitjans del club barcelonista.

"Queden dues setmanes per a Wembley i la sort és que els preparadors físics em coneixen molt bé i em posaran en plena forma per a aquell dia", ha explicat el barcelonista.

Abidal ha reconegut que després del càncer que se li va extirpar ha canviat una mica el caràcter. "Quan et passa una cosa així, d'un dia per l'altre la vida et pot canviar i a mi m'ha canviat molt, sobre tot el caràcter. Per això, segueixo fent-me revisions perquè ara m'ha tocat el fetge, però demà pot ser una altra cosa", ha reconegut.

"La sort que tenim nosaltres és la d'anar a l'hospital cada any a veure a alguns nens malalts i poder-los dir que han de lluitar i animar-se. Aquest discurs és el que he tingut present durant aquesta malaltia", ha recordat.

"Per això, l'endemà de saber que tenia un tumor vaig estar a la Ciutat Esportiva per dir als jugadors que venia un partit important que era el Getafe, i que no es preocupessin per mi, que m'obririen i em traurien un tros de fetge i ja està. Crec que va ajudar a l'equip perquè després van guanyar", ha rememorat.

El jugador francès, que va realitzar una recuperació en un temps rècord per estar al costat dels seus companys, afronta dues setmanes intentes per poder optar a un lloc en l'onze inicial a la final de la Lliga de Campions, que seria la seva primera final després d'haver-se perdut la de Roma el 2009 per sanció i lesió.

Finalment, el jugador creu que renovarà pel Barcelona, amb el qual encara té un any de contracte. "El president i tothom sap que em queda un any més de contracte. Estic molt tranquil. No tinc pressa i segurament signarem un nou contracte, si encara em volen, és clar", ha destacat.

stats