Barça
Esports Barça 20/01/2011

El Barça encaixa tres gols del Betis en un partit de tornada per oblidar (3-1)

Un parell de gols de Molina i un d'Arzu li han tret les vergonyes a un Barça en el qual ha debutat Afellay com a titular

Adriano Correa fa falta sobre Jonathan Pereira. Foto: EFE

SevillaEl Barça jugarà un any més tard les semifinals de la Copa del Rei tot i perdre al camp del Betis per 3-1. Derrota que talla la ratxa de 28 partits oficials sense conèixer la derrota dels homes de Pep Guardiola.

Malgrat que l'eliminatòria estava pràcticament sentenciada, Pep Guardiola no volia cap tipus de sorpresa i ha decidit situar els 'habituals' Piqué, Xavi i Messi a l'onze inicial. En aquest partit contra el Betis, l'entrenador també ha optat perquè Afellay debutés de titular; i ha retornat a l'onze inicial homes com Milito i Bojan.

El Betis però, ha demostrat que Guardiola tenia raó i ha fet el primer gol del partit ja als dos minuts de joc. Milito ha fet una falta a prop de la porteria, i Molina ha rematat des de dins de l'àrea amb massa comoditat. Tant Piqué com Pinto s'hi han mirat, i el davanter local ha fet gol.

Malgrat algun ensurt, el segon gol ha fet despertar el Barça que ha començat a jugar millor. Quan més gran era el domini blaugrana, Messi ha fet el primer gol del Barça en aprofitar un espai de la defensa andalusa, fent passar la pilota entre les cames de Casto.

Ja en el temps afegit, el Betis ha aconseguit el tercer gol. Ha estat Arzu.

La segona part no ha començat millor per al Barça ja que al minut 53 Messi ha fallat un penal. A més, el Betis ha continuat tenint opcions de marcar. Una de les més clares ha estat la del minut 65, quan Nacho ha enviat la pilota al pal dret de Pinto.

Pep Guardiola ha mogut la banqueta i han donat entrada Busquets i Abidal, que han ocupat el lloc de Xavi i Afellay. A falta de cinc minuts, a més, ha canviat Jeffren per Bojan, que avui tampoc no ha pogut marcar.

El marcador ja no s'ha mogut i el Barça, tot i la derrota, ha aconseguit la classificació per a les semifinals de la Copa del Rei, on s'haurà de veure les cares amb l'Almeria, que ha eliminat el Deportivo.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Real Betis, 3: Casto, Isidoro, Roversio, Belenguer, Nacho; Iriney (Cañas, m,61), Arzu, Salva Sevilla; Ezequiel (Fernando Vega, m.65), Jorge Molina (Isarel, m.78) i Jonathan Pereira.

FC Barcelona, 1: Pinto; Adriano, Piqué, Milito, Maxwell; Mascherano, Xavi (Busquet, m.78), Keita; Bojan (Jeffren m.85), Messi i Afellay (Abidal, m.78).

Gols: 1-0. m.2, Jorge Molina. 2-0: m.7 Jorge Molina. 2-1. m.37, Messi. 3-1. m.45, Arzu.

Àrbitre: Carlos Clos Gómez. Groga a Adriano (m.30), Isidoro (m.53) i Jonathan Pereira (m.77).

Incidències: Uns 35.000 espectadors al Benito Villamarín.