BARÇA
Esports Barça 07/09/2011

Alves: “Si de mi depengués, Neymar ja estaria aquí”

El defensa brasiler diu que Neymar no tindria problemes per adaptar-se al vestidor blaugrana i afirma que ell vol retirar-se al Barça

Nuria García
3 min
Cristiano Ronaldo i Dani Alves.

BarcelonaDani Alves ha parlat sobre el seu amic i company a la selecció brasilera, Neymar. El jugador del Santos és pretès pel Barça i pel Reial Madrid. "Si de mi depengués, Neymar ja estaria aquí. Tinc molta debilitat per ell, és el meu amic i per això voldria tenir-lo al costat. Ell decidirà el seu futur i jo el recolzaré, tot i que si és el Barça millor", ha dit Alves, que ha apuntat que no li agrada"que es parli d'ell i es digui que es comporta malament, però és una bona persona. Crec que s'ha parlat malament d'ell per fer que no vingués al Barça".

Per a Alves, Neymar "no tindria problemes en adaptar-se a aquest vestidor. La seva imatge ha de venir neta, ja que sinó no encaixa al Barça". "Vagi on vagi seguiré sent el seu amic. Si puc ajudar a que Neymar vingui al Barça, dóna-ho per fet, ja que és el meu amic i vull que estigui aquí", ha comentat.

Sobre el fet que després de les seleccions costi tornar a jugar, Alves ha dit que al vestidor estan bé. "Jo vaig jugar dilluns i he tingut marge per descansar i per recuperar-me bé pel proper partit". A més, ha apuntat que "segur que Pep ja té al cap conscienciar-nos per a aquest partit". Per a Alves, "partits com aquests són en els que guanyes o perds competicions". És per això que el defensa brasiler sap que no baixaran el nivell: "Com nosaltres estem vacunats en aquest aspecte, tenim ganes que arribi aquest partit per seguir millorant i agafant la bona forma. Cal mantenir la bona línia fins el final".

Respecte Leo Messi, que segueix jugant tots els minuts tant amb la seva selecció com amb el Barça, Alves ha comentat que s'està l'està cuidant molt bé: "S'està cuidant bé a un jugador com Messi. Arribarà un moment que el míster el farà descansar, ell no voldrà però ho acceptarà, ja que el descans per a un jugador és important. Som semblants, ja que els dos volem ajudar i és positiu per a nosaltres que estigui a aquest nivell i que no es lesioni per poder donar-nos més alegries. És un gust córrer i jugar per a ell, ja que és el més gran".

Dani Alves també ha parlat dels fitxatges del Barça: "L'adaptació de Cesc no ens sorprèn, està súper integrat a l'equip. Alexis ve d'una altra lliga i sí que sorprèn que estigui tan integrat. Però és el que tenen els cracs. Alexis és alegre i feliç, molt espontani i la convivència i l'adaptació és molt bona".

L'altre dia, amb ell a la graderia per sanció, Guardiola va canviar el sistema, fent jugar tres defenses. Tot i això, Alves no està preocupat: "Jo no tinc cap problema en adaptar-me a cap sistema. Ni jo ni cap altre company. Som els primers que volem estar disponibles per a l'entrenador, perquè sabem que si no juguem, no ens faran en falta. El llistó està molt elevat a l'equip", ha recordat.

I per últim, també ha comentat els rumors d'aquest mercat d'estiu, en què va sonar per l'Anzhi rus. "Em vaig quedar al Barça perquè el projecte guanyador durarà molt de temps i vull seguir formant part d'aquest projecte. Quan aquest projecte ja no encaixi en el que jo vull, m'hauré de buscar un altre club. El meu somni és penjar les botes al Barça, però aquest projecte pot arribar a un límit i no ser guanyador", ha sentenciat.

stats