Barça
Esports Barça 24/04/2012

Un 3-4-3 per ser poderós per dins i tenir més presència per fora que arribada

Guardiola descarta Alves, en una aposta per reforçar els espais interiors. Cuenca fixarà per fora i l'interrogant és saber si Alexis jugarà en punta o a la banda

Natalia Arroyo
1 min

BarcelonaEl Barça que intentarà la remuntada és un equip ambiciós, profund i amb joc interior. Sense Alves, Guardiola perd un dels jugadors que més apareix a l'espai. Segurament el tècnic no espera que el brasiler pugui tenir gaires metres per córrer i prioritza altres aspectes del joc, com la fortalesa en l'eix central del camp.

El gran interrogant és si Alexis se situarà en punta per fixar els centrals o si ocuparà una de les bandes. Tant en un cas com en l'altre, amb l'alineació que planteja, Guardiola ha intentat envoltar Messi dels millors socis possibles: tindrà Cesc en l'última parcel·la del camp, a més d'Iniesta, que recupera el seu lloc a l'interior. El desequilibri del manxec, sobretot si aconsegueix combinar per darrere del triangle defensiu del Chelsea, serà clau per trepitjar l'àrea 'blue'.

En defensa, Guardiola confia en el trio format per Puyol, Mascherano i Piqué per controlar el joc vertical d'un Chelsea que, com era d'esperar, repeteix l'onze de Stamford Bridge i tot fa pensar que mantindrà la idea de joc de la segona meitat: replegament intensiu, moltes ajudes per tapar espais interiors i habilitat per fer transicions ofensives amb les connexions entre Ramires, Mata i Drogba com a destinatari final.

stats