MUNDIAL 2014
Esports Barça 08/10/2011

L'Argentina debuta a la fase de classificació del Mundial amb golejada i gol de Messi (4-1)

Amb el blaugrana com a capità jugant un bon partit, l'Argentina ha superat els xilens a Buenos Aires amb tres gols d'Higuaín.

Toni Padilla
2 min
Messi, celebrant amb Higuaín el 2 a 0 davant dels xilens

BarcelonaEl seleccionador Alejandor Sabella s'estrenava com a seleccionador en partit oficial sense Mascherano (sancionat) i amb Messi de capità. Després d'un primer temps poc brillant però efectiu, l'Argentina ha acabat fent gaudir al seu públic gràcies al bon partit de Messi i Higuaín. L'Argentina doncs, comença el camí cap al Mundial de Brasil fent gols, però com a joc col·lectiu l'equip ha demostrat tenir encara feina per fer, aprofitant-se d'un Xile molt fluix en defensa però amb bones intencions en atac.

Els xilens, sense els lesionats Alexis Sánchez i Medel, han gaudit de més posessió de pilota durant el primer temps, mostrant-se com a un bloc valent. Ara, en defensa han patit molt davant d'una Argentina letal a la contra. Després de l'etapa com a seleccionador de Batista, qui volia imitar el joc del Barça, la "albiceleste" ha apostat per un esquema més defensiu, però les baixes en defensa no els ha estalviat patir una mica. Messi ha jugat amb llibertat, rebent la pilota just darrera d'un Di Maria obert per l'esquerra i un Higuaín jugant per davant seu.

Després d'un servei de cantonada dels xilens, els argentins han fet el primer gràcies a una contra liderada pels dos jugadors del Madrid: canvi de joc de Di Maria i gran gol d'Higuaín. El gol argentí ha donat pas a uns minuts de domini xilè, amb Suazo quedant-se ben a prop d'empatar. Gairebé en la següent jugada però, Messi ha fet el 2 a 0 després d'una pèrdua de pilota de la selecció de Claudio Borghi. El segon gol tampoc ha aconseguit la rendició dels xilens, que han creat noves ocasions de gol, especialment gràcies a un xut ajustat al pal de Suazo en el darrer minut del primer temps.

A la segona part, l'Argentina ha millorat i pressionant fort la sortida de pilota xilena ha fet molt de mal a la feble defensa visitant. Higuaín ha fet ràpidament el 3 a 0, però just quan els argentins es divertien, una errada defensiva ha significat el gol de Mati Fernández. El 3 a 1 però, ha durat poc. Amb el partit esbojarrat, el porter xilè Bravo ha regalat la pilota a Messi i aquest l'ha cedida a Higuaín, qui ha fet el tercer gol. Hat trick per al davanter del Madrid i primer triomf dels argentins, que han solucionat amb contundència un partit prou complicat.

L'Argentina juga el segon partit de la fase de classificació aquest dimarts a Veneçuela. La vinotinto ha debutat amb derrota al camp de l'Equador. A sud-amèrica, hi ha un grup únic amb quatre seleccions buscant el bitllet per ser al Brasil.

Argentina 4-1 Xile

Argentina: Andújar, Zabaleta, Burdisso, Otamendi, Rojo, Sosa (Salvio, 79'), Braña, Banega (Rinaudo, 71'), Di María (Jonás Gutiérrez, 84'), Messi i Higuaín.

Xile: Bravo, Jara, Ponce, Vidal, Isla, Carmona, Beausejour (Gonzalez, 55'), Mati Fernández (Jorquera, 81'), Valdivia, Pinilla (Vargas, 55') i Suazo.

Gols: 1-0 (7') Higuaín, 2-0 (26') Messi, 3-0 (53') Higuaín, 3-1 (59') Mati Fernández i 4-1 (61') Higuaín.

Àrbitre: Wilmar Roldán (Colòmbia) T.Grogues: Beausejour (37'), Banega (44'), Rojo (58'), Jara (61'), Mati Fernández (73'). T.vermelles: Cap

La primera jornada de la fase de classificació a Sud-amèrica:

Uruguai 4-2 Bolívia

Equador 2-0 Veneçuela

Argentina 4-1 Xile

stats