BARÇA
Esports Barça 26/02/2012

Una genialitat de Messi manté amb vida el Barça a la Lliga (1-2)

Els homes de Pep Guardiola superen la duresa de l'Atlètic de Madrid amb un gol murri de l'astre argentí, que ha xutat magistralment una falta al vèrtex de l'àrea al minut 81

BarcelonaEl Reial Madrid segueix a deu punts a la Lliga i ara resta una jornada menys. Però el Barça no deixa de creure en la remuntada, pensa que encara tot és possible i encara més tenint Leo Messi a l'equip. El 10 blaugrana s'ha inventat un gol de falta al minut 81 de partit i ha donat els tres punts al Barça, que durant molts minuts de la segona part s'ha vist grogui.

Els homes de Pep Guardiola no han fet un mal partit, però han anat de més a menys. Han fet un primer temps realment bo, controlant la pilota i el partit, i han gaudit de diverses ocasions de gol. El gol del Barça ha arribat al minut 35 de partit, quan Alves ha rematat al fons de la xarxa una centrada de Fàbregas, que prèviament havia rebut una bona passada de Leo Messi.

Tot i la duresa de l'Atlètic de Madrid, que ha vist tres targetes grogues en el primer temps, el Barça ha tocat ràpid i ha estat molt superior. Però al segon temps tot ha canviat, sobretot després del gol de l'empat de Falcao. De dominar el partit, a veure's dominat.

Al minut 48 el colombià Falcao ha rematat lliure de marca un córner i ha situat l'1-1 al marcador. Des d'aquell moment i fins al minut 65' l'Atlètic ha posat en problemes el Barça amb diversos contraatacs i jugades aïllades. En els darrers vint-i-cinc minuts, els de Guardiola han millorat, però el perill que han generat moria a la zona de tres quarts, on la defensa matalassera s'ha mostrat segura i contundent.

Messi no ha parat de buscar en la majoria d'accions Alexis Sánchez, que a quinze minuts del final ha vist com Pérez Lasa li ha assenyalat mans en una jugada dins de l'àrea que havia fet acabar en gol ell mateix. Les mans eren involuntàries, ja que la pilota li ha rebotat de la cama a les mans. Però al minut 81 Leo Messi ha fet una genialitat.

L'astre argentí ha xutat una falta al vèrtex de l'àrea amb tota la intenció del món i s'ha convertit en el segon del Barça. Els jugadors de l'Atlètic de Madrid s'han queixat, reclamant que el Barça havia demanat la tanca defensiva, però no havia estat així, i Messi s'ha inventat un gol que dóna esperances al Barça per retallar diferències a la Lliga en les properes jornades.

Fitxa tècnica:

1- Atlètic de Madrid: Courtois, Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luis, Tiago, Gabi, Koke (Salvio, 77'), Arda (Silvio, 86'), Adrián i Falcao

2- FC Barcelona: Valdés, Alves (Cuenca, 71'), Mascherano, Puyol, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta, Cesc (Pedro, 77'), Messi i Alexis (Piqué, 84').

Gols: 0-1 Alves (35'), 1-1 Falcao (48'), 1-2 Messi (81')

Targetes grogues: Messi (7'), Godín (23'), Juanfran (24'), Arda Turan (29'), Fàbregas (45'), Tiago (60'), Koke (73'), Miranda (83'), Falcao (85') i Busquets (89')