LLIGA DE CAMPIONS
Esports Barça 06/04/2011

El Barça vol assegurar-se les semifinals amb un bon resultat al Camp Nou

Per aconseguir mig passaport per a les semifinals de la Lliga de Campions, el Barça ha de batre un perillós Xakhtar que preocupa molt Pep Guardiola

Redacció
3 min
Els blaugranes celebren el segon gol de Messi, el tercer de l'equip.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El Barça avui buscarà una victòria prou concloent davant del Xakhtar per visitar amb tranquil·litat el Donbass Arena. Aquest no serà un partit fàcil per als blaugranes, o si més no, això és el que pensa el seu entrenador, Pep Guardiola. Derrotar l'equip ucraïnès significaria estar més a prop d'una semifinal històrica contra el Reial Madrid, en cas que aquests eliminin el Tottenham.

"Sabem que juguem contra un rival molt complicat”, afirmava Messi en roda de premsa ahir. I aquest també és el missatge que va llençar Guardiola: “Aquesta vegada em veig més a fora que a dins de l'eliminatòria”. El tècnic català té molt clar que els ucraïnesos són un equip molt perillós i per tant no s'esperen especulacions a l'onze inicial.

El conjunt blaugrana desitja encadenar davant els ucraïnesos el seu novè triomf a casa a la Champions (no perd al seu estadi en la màxima competició europea des de l'1-2 contra el Rubin Kazan el 20 d'octubre del 2009) i encarrilar una eliminatòria contra un rival incòmode a qui ha guanyat cinc vegades en vuit partits.

Després d'assolir la final de Copa del Rei i allunyar-se a vuit punts del seu rival directe a la Lliga, el Barça centrarà tots els seus esforços per arribar a unes esperades semifinals. Guardiola recupera de la infermeria Maxwell i Pedro, que van rebre l'alta ahir a la tarda. En canvi, Carles Puyol i Abidal seran els únics homes que es quedin fora de la convocatòria per lesió. Cal destacar la presència a la llista de la convocatòria dels joves Thiago i Fontàs.

Leo Messi, suplent contra el Vila-real, i Xavi Hernández, que no va jugar al Madrigal per sanció, tornaran a la titularitat contra el Xakhtar, i fins i tot Pedro, que arrossega una pubàlgia des de fa tres setmanes, podria tornar a l'onze si els metges li donen aquesta tarda l'alta.

Les baixes d'Abidal i Puyol obligaran de nou Guardiola a endarrerir la posició de Sergio Busquets, que tornarà a actuar com a parella de Gerard Piqué en l'eix i deixarà la seva plaça en el pivot defensiu a l'argentí Javier Mascherano.

El Xakhtar Donestk, un dels equips revelació d'aquesta edició de la Lliga de Campions i que mai havia arribat als quarts d'aquesta competició, saltarà avui a la gespa amb una idea clara: no encaixar més gols del compte per poder tenir opcions al partit de tornada que es jugarà a Ucraïna.

Durant la temporada 2008-09, l'equip ucraïnès va ser un dels rivals del Barça en la fase de grups. A Donetsk, els catalans es van imposar per 1-2. Al Camp Nou, el Xakhtar va sorprendre tothom guanyant 2-3, tot i que contra un Barça ple de suplents i que ja s'havia classificat matemàticament com a primer de grup.

A la final de la Supercopa d'Europa que va obrir la següent campanya, el Barcelona va tornar a suar tinta per doblegar l'equip de Mircea Lucescu, i va necessitar un gol de Pedro en la pròrroga (1-0) per alçar-se amb el títol.

Lucescu té el dubte de Txigrinski per una petita lesió muscular que li ha fet perdre's els últims partits del seu equip. El croat Srna, un fals lateral dret, assumirà les responsabilitats ofensives juntament amb els quatre brasilers, Costa i Jadson com a assistents i Willian i Adriano com a golejadors. Lucescu deixarà a la recambra el brasiler Teixeira, el bolivià Moreno i el croat d'origen brasiler Eduardo.

stats