BARÇA
Esports Barça 01/06/2013

Un Barça de rècord supera 4 a 1 el Màlaga en el comiat d'Abidal

El conjunt de Vilanova recupera la seva millor versió en un partit que no juga Víctor Valdés

Albert Llimós
4 min
Cesc, després de marcar

BarcelonaEl Barça ha golejat 4 a 1 el Màlaga en el comiat de la temporada i el comiat anunciat d'Éric Abidal i probablement d'altres jugadors de la primera plantilla, com és el cas de David Villa, qui ha abandonat el camp enmig d'una ovació, com ha passat també amb el lateral francès. Villa, Cesc, Montoya i Iniesta han estat els golejadors d'un duel que ha permès sumar 100 punts als blaugrana i igualar el rècord històric del Reial Madrid de la temporada passada.

El partit ha arrencat sense passadís del Màlaga i amb una sorpresa. Tito Vilanova ha decidit asseure a la banqueta Víctor Valdés i donar la titularitat a José Manuel Pinto. Decisió tècnica. Ni molèsties ni consens entre entrenador i futbolista. Després de dos partits com a titular, Valdés ha tornat a la banqueta en el que podria ser el seu darrer partit com a blaugrana. El porter té un any més de contracte però, el seu futur blaugrana no està gens clar.

El Barça ha sortit fidel a la seva essència, recuperant algun dels patrons que havien fet gran aquest equip. Desapareix el davanter centre, Cesc, i els dos extrems trenquen en diagonal a l'espai. La qualitat l'ha posat Iniesta en una assistència precisa de trenta metres per Pedro que ha regalat el gol a David Villa. Tres tocs de tres jugadors diferents per superar Willy Caballero. El jugador asturià va celebrar el gol amb dedicatòria pels nens i nenes ingressats a l'Hospital Sant Joan de Déu. L'any passat, Villa va ser padrí del llibre solidari que recapta fons per aquest centre i aquesta mateixa setmana va prometre als més menuts que celebraria el gol amb dedicatòria per a ells.

El Barça ha recuperat la seva millor versió en aquest tram final de temporada. Al minut 13, un eslàlom de Cesc amb paret inclosa amb Iniesta, ha servit per superar Willy Caballero per segon cop. El jugador d'Arenys ha batut amb un fort xut el porter del Màlaga. Dos minuts més tard, Montoya ha aprofitat un rebuig curt d'un còrner per marcar el 3 a 0. El lateral dret del planter ha empalat la pilota de primeres des de la frontal per superar per tercer cop a Caballero en només 15 minuts. Tot l'equip ho ha celebrat amb una pinya al voltant de Montoya, fins i tot Mascherano, un jugador poc habitual a l'hora de sumar-se a les celebracions.

El Barça ha jugat plàcidament en el tram inicial del partit. La recepta de sempre. Recuperació ràpida de pilota, associació i moviment continu i aparicions a l'espai dels davanters. Enmig de l'alegria general del públic que s'ha reunit a l'estadi (65.727 espectadors), ha arribat el minut 22, quan una part dels aficionats han arrencat amb crits de suport a Éric Abidal.

Tot i un avís puntual de Baptista amb un llançament ras que ha impactat a la part exterior de la xarxa, el Barça ha seguit controlant el partit amb total autoritat. La millor ocasió, una jugada entre Villa i Cesc que el d'Arenys no ha pogut finalitzar. També Piqué, en la sortida d'un còrner, ha pogut rematar a plaer però el seu cop de cap ha sortit creuat. Amb aquest resultat, i sense cap falta dels blaugrana, el partit ha arribat al descans.

El segon temps ha començat amb una gran aturada de Pinto a xut de Baptista. La pilota ha estat a punt d'introduir-se dins la porteria de l'andalús, però Piqué l'ha tret i ha iniciat el contraatac que ha acabat amb el quart gol blaugrana. Iniesta ha col·locat la pilota allà on volia. Al pal esquerre de la porteria de Caballero, sense que el porter hi pogués fer res. Uns instants més tard, Iniesta ha estat substituït per Thiago Alcántara. El conjunt català ha seguit dominat la pilota, però el Màlaga de Manuel Pellegrini ha avançat línies. Després de dos avisos de Morales i Isco, Morales ha rematat de primeres una gran passada de Gámez des de la banda. 4 a 1 i el partit obert a totes dues porteries.

El Camp Nou es preparava pel minut 75. Éric Abidal ha substituït a Gerard Piqué en el que ha estat el comiat del francès com a jugador blaugrana. L'estadi blaugrana ha ovacionat el lateral. Tots els seus companys han aplaudit a Abidal abans que saltés al terreny de joc. Uns minuts més tard, també s'ha aplaudit a David Villa, que ha abandonat la gespa i cedit el seu lloc a Alexis. Entre aplaudiments i els crits de campió que ha entonat el públic, moltes ocasions en totes dues àrees. La millor aturada la de José Manuel Pinto a un xut llunyà de Baptista.

Fitxa tècnica

- Barça: Pinto, Montoya, Piqué (Abidal, min. 75), Mascherano, Alba; Busquets, Xavi, Iniesta (Thiago, min. 54); Cesc, Villa (Alexis, min. 77) i Pedro.

- Màlaga: Caballero, Gámez, Weligton, Lugano, Eliseu; Toulalan, Camacho, Joaquín (Seba, min. 69), Isco (Saviola, min. 78); Baptista i Santa Cruz (Morales, min. 46).

- Gols: 1-0, Villa (min. 2); 2-0, Cesc (min. 13); 3-0 Montoya (min. 15); 4-0 Iniesta (min. 51); 4-1 Morales (min. 55)

- Àrbitre: Miguel Ángel Ayza Gámez, Comitè Valencià.

- Incidències: 65.727 espectadors en el comiat de la temporada.