BARÇA
Esports Barça 27/08/2013

Gerardo Martino: "El món del Barça és massa gran perquè Neymar n'assumeixi la responsabilitat futbolística"

El tècnic defensa la gestió dels minuts que fa amb el brasiler i tanca la porta a un fitxatge d'última hora

A. Llimós
3 min

BarcelonaEl tècnic argentí Gerardo Martino ha reconegut que té ganes de veure la parella Neymar-Messi, però que cal anar a poc a poc amb el brasiler. "Però tinc l'obligació de cuidar de tots els jugadors. Neymar és un noi jove, la meva aspiració és que ell sigui jugador del Barça 10-12 anys, no que em resolgui un partit. La forma en què ho hem fet, crec que l'hem ajudat. El jugador estava preparat el dia del Llevant, però crec que molts entrenadors haurien fet el mateix", ha explicat el tècnic sobre la gestió dels minuts de Neymar.

Davant la insistència dels periodistes sobre Neymar, Martino ha explicat el motiu de la suplència. No carregar d'excessiva pressió un jugador jove que acaba d'aterrar a Barcelona. Martino vol evitar que Neymar "tingui una càrrega massa pesada, quan encara no ha acabat d'entendre el club; el món del Barça és massa gran perquè n'assumeixi la responsabilitat futbolística".

"Crec que és la millor manera per introduir-lo, perquè porti amb continuïtat tot el que ha estat al Santos i ho traslladi al Barça. La seva elecció de venir a Barcelona és el desig de jugar al costat de Leo. Neymar ha entès que ha de donar-nos en 30 minuts el que altres tenen 90 minuts per donar-nos", ha afegit l'entrenador sobre el brasiler. Martino ha admès que al començament de la temporada Neymar necessitava temps per recuperar-se dels esforços, un fet que s'ha millorat amb la suma d'entrenaments.

En aquest sentit, Martino ha confirmat que Messi va fer "el dia d'ahir treball amb el grup", i sobre Neymar ha remarcat que el jugador se sent preparat per jugar des d'un inici: "Ell segurament està preparat, demà prendrem la decisió", sense revelar, per tant, si jugarà demà dimecres contra el conjunt de Simeone.

Plantilla tancada

Gerardo Martino comptarà amb els jugadors que formen ara la plantilla i ha tancat la porta a qualsevol incorporació en aquest tram final del mercat estival de fitxatges. "Som els mateixos que érem el primer dia i així continuarem, estem molt contents amb la plantilla que tenim", ha deixat clar el tècnic argentí. "Les necessitats que jo pugui tenir com a entrenador m'agrada deixar-les clares abans de començar a treballar, no abans de començar la Lliga. Considero que aquest és el grup de treball amb el qual vull estar i m'és suficient, amb el central. A mesura que avanci la temporada, si veiem que és necessari, hi ha un mercat d'hivern", ha afegit.

"El primer dia vaig dir que faríem rotacions, i que no sempre estaríem d'acord [en referència a la premsa]. La base sempre s'ha de mantenir. És bo, quan hi ha una plantilla tan competitiva, que tots se sentin partícips. M'interessa que qualsevol jugador estigui sempre preparat per jugar", ha explicat Martino sobre les rotacions que s'han fet, i el fet que Xavi no hagi descansat encara.

Una de les polèmiques del partit d'anada va ser el gest de Godín en observar que Messi sentia molèsties a la cama. El tècnic ha defensat el futbolista de l'Atlètic de Madrid. "No he notat cap mala intenció amb el gest de Godín, és un jugador que m'ha tocat veure'l bastant per la selecció de Paraguai i sempre ha estat molt noble", ha dit per tancar la polèmica amb el jugador matalasser.

El tècnic ha remarcat que l''staff' es manté, i fins i tot ha llançat un repte a la premsa: "El temps demostrarà si jo he mentit". Sobre la Supercopa, ha admès que se sent com un "paracaigudista", ja que és un títol que van guanyar-se disputar els jugadors i el cos tècnic dirigit per Tito Vilanova. "El nou sóc jo, el diferent sóc jo, sóc jo el que m'he d'adaptar", ha tornat remarcar, en la línia del que ja va explicar en la seva presentació a finals de juliol. El resultat d'1 a 1 de l'anada no ha de comportar "un canvi en la manera de jugar".

stats