BARÇA
Esports Barça 19/12/2014

Cinc anys de l'any perfecte del Barça

Aquest divendres es compleix un lustre del gol de Messi que va donar l'últim dels sis títols del 2009, el Mundial de Clubs

A.l.
La plantilla del Barça celebra el títol d'Abu Dhabi / FCBARCELONA

BarcelonaVa ser al minut 110, amb el partit agonitzant, en el darrer sospir d'un any perfecte. Amb el pit, amb l'escut, amb el cor, Leo Messi va rematar una pilota centrada des de la banda dreta per segellar la fita més gran de la història d'un club que llavors tenia 110 anys d'història. El Barça va superar l'Estudiantes 2 a 1 a la pròrroga, després que Pedro Rodríguez, un canari que un any abans tenia les maletes fetes per marxar del Camp Nou, empatés el partit al minut 89 i evités la tercera derrota del Barça en un Mundial de Clubs, després de les ensopegades el 1992 contra el Saõ Paulo i el 2006 amb l'Internacional de Porto Alegre. El Barça aconseguia en un mateix any natural, el 2009, els sis títols possibles. Primer va caure la Copa, després la primera de tres lligues consecutives, i després va arribar Roma, escenari de la final de la Champions contra el Manchester United. A l'estiu, Pep Guardiola va sumar-hi la Supercopa d'Espanya i també, de manera agònica, la Supercopa d'Europa. Només faltava el Mundial de Clubs d'Abu Dhabi.

Aquest cop, l'èpica, com havia passat també a Stamford Bridge contra el Chelsea, va portar el Barça al triomf. Després del gol inicial de Boselli, que va superar en el salt Éric Abidal, el Barça va posar setge a la porteria argentina. Ibrahimovic, Henry, Messi i Xavi ho provaven una vegada i una altra, però incapaços sempre de superar la porteria d'Albil. Fins que la pilota va caure de cel i Gerard Piqué, sumat com un davanter més per buscar l'empat a la desesperada, va fer valer la seva imponent figura per guanyar un duel aeri i assistir Pedro. La pilota va caure al canari, que amb un remat amb el cap per sobre del porter argentí va desfermar la bogeria entre els jugadors i el cos tècnic blaugrana. L'equip es va fondre en una pinya en un dels extrems del terreny de joc, tots estirats, titulars i suplents, sobre la figura del golejador.

A la pròrroga, amb l'equip que capitanejava Verón cansat i parapetat a la seva porteria, el Barça va sentenciar. Havia de ser Messi, amb un dels gols més recordats de tota la seva carrera, qui certifiqués l'any per emmarcar, l'any en el qual el Barça va guanyar també 2 a 6 al Santiago Bernabéu. L'argentí va marcar amb el pit. Xavi va obrir la pilota a la dreta per buscar la complicitat de l'infatigable Dani Alves, i el brasiler va situar la pilota al cor de l'àrea, on va aparèixer Messi. El crac de Rosario es va tirar a terra, amb el cos estirat sobrevolant la gespa, a escassos dos metres del porter rival, i va marcar el 2 a 1 que va coronar el Barça de Pep Guardiola com l'únic equip que ha aconseguit sis títols en un any natural.