BARÇA
Esports Barça 26/02/2011

El Barça, minvat per baixes, contra un Mallorca que ja el va colpejar a l'anada

El RCD Mallorca ha qualificat la visita del Barcelona com "el partit de l'any" i espera una molt bona afluència a l'Iberostar Estadi de Palma

Redacció
2 min
INIESTA, IMPRESCINDIBLE És l'únic jugador del Barça  que ha jugat els 24 partits  de Lliga disputats, i tots com  a titular. Dissabte serà el 25è,  i fent de Xavi.

BarcelonaEl Barça, minvat per les baixes de Carles Puyol, Víctor Valdés, Dani Alves i Xavi Hernández, intentarà mantenir la diferència al capdavant de la classificació contra el Mallorca, que ja el va sorprendre a la primera volta en esgarrapar un punt al Camp Nou.

El Barcelona arriba molt minvat a Palma, ja que no pot comptar amb el sancionat Dani Alves i els lesionats Víctor Valdés, Carles Puyol i Xavi Hernández, tots ells peces fonamentals en l'estructura de l'onze titular.

És la primera vegada aquesta temporada que el conjunt que entrena Pep Guardiola no pot comptar amb bona part dels seus titulars per lesió. Una situació molt semblant va ser la que va es va produir a la primera volta, quan el Barcelona va començar a patir les conseqüències del mundial, en no poder disposar de vuit dels seus mundialistes.

Contra el Mallorca, el porter José Manuel Pinto, igual que va fer diumenge contra l'Athletic Club al Camp Nou, serà el titular i tornarà a un estadi que li porta grans records, ja que la parada d'un penal fa dues temporades a la Copa del Rei va donar al Barcelona el pas a la final.

En defensa, davant les baixes d'Alves al lateral dret i d'Abidal a l'esquerre, que passa al centre al costat de Piqué, Guardiola situarà probablement Adriano i Maxwell.

Més complicada serà la substitució de Xavi al centre del camp, ja que l'equip perd el seu referent. Guardiola tindrà tres futbolistes per escollir: Mascherano, Keita i el jove Thiago, amb un perfil aquest últim molt més pròxim a Xavi, però amb menys experiència que els altres dos aspirants.

Els mallorquinistes, dirigits per dos exblaugranes, el danès Michael Laudrup i Miguel Ángel Nadal, han preparat a consciència un partit qualificat de "vital" per als seus interessos en la seva lluita per assegurar la permanència com més aviat millor.

Laudrup no podrà comptar amb el lesionat defensa balear Iván Ramis i la incògnita radica a conèixer els seus plans tàctics davant el totpoderós Barcelona, davant el qual va arrencar un sorprenent 1-1 en la seva visita al Camp Nou a la primera volta.

Si el tècnic danès decideix jugar a l'atac, alinearà en punta Emilio Nsue i Pierre Webó. En cas contrari, amb un "onze" més conservador, prescindirà d'un davanter i reforçarà el centre del camp incorporant cinc migcampistes: Michel Pereira, Josep Lluís Martí, Jonathan de Guzmán, Joao Víctor i Gonzalo Castro.

El Mallorca s'ha mostrat com un equip sòlid a la primera volta al seu estadi, on només va encaixar quatre gols, però la recent visita de l'Sporting de Gijón (0-4) va engegar a rodar aquesta estadística.

Laudrup i els seus jugadors s'han mostrat molt optimistes respecte a la possibilitat de sorprendre el Barcelona, un rival que acumula vuit temporades sense perdre a la capital balear.

L'última vegada que el Mallorca va arrencar un punt davant els blaugranes va ser en la jornada vint-i-cinquena de la temporada 2001/2002, quan va signar un empat sense gols.

El club ha qualificat la visita del Barcelona com "el partit de l'any" i espera una molt bona afluència a l'Iberostar Estadio. A més, estrenarà unes grades supletòries amb capacitat per a uns 700 espectadors més.

Abans del partit les penyes han organitzat una festa als voltants del camp, en homenatge a l'extennista Carles Moyà.

stats